Feketeribizlis scone tálalva

Feketeribizlis scone

A scone egy hagyományos brit sütemény, amely az Egyesült Királyságban és Írországban rendkívül népszerű. A feketeribizlis változata különösen kedvelt, hiszen a gyümölcs friss íze tökéletesen illik a scone puha, omlós tésztájához. Ezt a receptet könnyen elkészítheted otthon, hogy egy ínycsiklandó édességet kínálhass családodnak vagy vendégeidnek.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Búzaliszt
50 g Cukor
10 g Sütőpor
1 csipet
100 g Hideg vaj
150 ml Tej
1 db Tojás
100 g Feketeribizli
1 cs. Vaníliás cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A sütőt melegítsd elő 200°C-ra. Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, cukrot, sütőport és a sót.

    A sütő előmelegítése nagyon fontos, hogy a scone megfelelően megemelkedjen és szép aranybarna színt kapjon.

    2

    A hideg vajat kockázd fel, majd morzsoljd bele a lisztes keverékbe, hogy egy homokos állagú tésztát kapj.

    A hideg vaj kulcsfontosságú a scone könnyű és omlós állagához. Ügyelj arra, hogy a vaj valóban hideg legyen, amikor belemorzsolod a lisztbe.

    3

    Add hozzá a tojást, tejet, és a vaníliás cukrot, majd gyorsan dolgozd össze a tésztát.

    Ne dolgozd túl a tésztát, csak addig keverd, amíg össze nem áll. A túlzott keverés kemény scone-okat eredményezhet.

    4

    Ha a tészta összeállt, add hozzá a feketeribizlit és óvatosan keverd bele, hogy ne törjön össze.

    A feketeribizlit óvatosan forgasd bele a tésztába, hogy ne színezd el a tésztát a ribizli levével. Ha fagyasztott ribizlit használsz, ne olvaszd ki előtte.

    5

    A tésztát helyezd egy lisztezett felületre és formázz belőle egy kb. 3 cm vastag korongot.

    A lisztezett felület megakadályozza, hogy a tészta leragadjon. Ne nyújtsd túl vékonyra a tésztát, különben a scone nem lesz elég magas.

    6

    A korongot vágd 6-8 darabra, és tedd őket egy sütőpapírral bélelt tepsire. Süssük 15-20 percig, amíg aranybarnák nem lesznek.

    A szeleteket ne tedd túl közel egymáshoz a tepsin, hogy a levegő jól tudjon áramlani körülöttük. A sütési idő a sütőtől függően változhat, ezért figyelj, hogy ne égjenek meg.

    7

    Miután elkészültek, hagyd őket pár percig hűlni, majd tálald őket frissen.

    A scone frissen a legfinomabb, de légmentesen záródó dobozban néhány napig eláll. Tálalhatod vajjal, lekvárral vagy tejszínhabbal.