Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
A sütő előmelegítése nagyon fontos, hogy a croissant-ok egyenletesen süljenek meg. A sütőpapír megakadályozza, hogy a tészta leragadjon.
A fenyőmagot száraz serpenyőben pirítsd aranybarnára közepes lángon, folyamatosan kevergetve, majd hagyd hűlni.
A fenyőmag nagyon gyorsan megég, ezért figyelj rá, és kevergesd folyamatosan. Ha kész, azonnal vedd le a tűzről.
A parmezánt reszeld le, a bazsalikomot aprítsd finomra.
A frissen reszelt parmezán íze sokkal intenzívebb, mint az előre reszelté. A bazsalikomot közvetlenül felhasználás előtt aprítsd fel, hogy megőrizze az aromáját.
Egy tálban keverd össze a ricottát, a pirított fenyőmagot, a reszelt parmezánt, a mézet és a bazsalikomot. Ízesítsd fekete borssal.
A töltelék ízét saját ízlésed szerint alakíthatod. Ha édesebben szereted, adj hozzá több mézet, ha sósabban, akkor több parmezánt.
A leveles tésztát terítsd ki egy lisztezett felületen, majd vágd egyenlő méretű háromszögekre.
A leveles tészta könnyen ragad, ezért fontos a lisztezett felület. Minél egyenlőbbek a háromszögek, annál egyformábbak lesznek a croissant-ok.
A szélesebb végükre helyezz egy-egy adag fenyőmagos-sajtos tölteléket.
Ne tegyél túl sok tölteléket, mert sütés közben kifolyhat.
Óvatosan tekerd fel a háromszögeket croissant formájúra, kezdve a szélesebb végétől.
A feltekerésnél ügyelj arra, hogy ne nyomd össze a tésztát, mert akkor nem lesz szép leveles a végeredmény.
A felvert tojással kend meg a croissant-ok tetejét, majd szórd meg szezámmaggal.
A tojás segít, hogy a croissant-ok szép aranybarnák legyenek. A szezámmag helyett használhatsz más magokat is, például mákot vagy napraforgómagot.
Helyezd a croissant-okat a sütőpapírral bélelt tepsire, majd süsd őket 20-25 percig, amíg aranybarnára sülnek.
A sütési idő függ a sütődtől, ezért figyelj rá, és ha szükséges, vedd ki hamarabb, vagy süsd tovább.
Hagyd a croissant-okat pár percig hűlni, majd tálald őket melegen vagy langyosan.
A croissant-ok melegen a legfinomabbak, de langyosan is élvezhetőek. Ha marad, légmentesen záródó edényben tárold, hogy ne száradjon ki.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.