Ferrero Rocher rétes tálalva

Ferrero Rocher rétes

A Ferrero Rocher rétes egy igazán különleges édesség, amely a híres Ferrero Rocher csokoládé gazdag ízét ötvözi a réteslapok ropogós textúrájával. A Nutella, a tejszín és a csokoládé tökéletes kombinációja, míg a Ferrero Rocher mogyorós íze még egyedibbé teszi ezt a desszertet. A Ferrero Rocher rétes egy igazi édességkülönlegesség, amely gyorsan népszerűvé válik a családi összejöveteleken, kávés szünetekben vagy ünnepi alkalmakkor.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
1600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
10 db Réteslap
10 db Ferrero Rocher
200 ml Tejszín
150 g Nutella
50 g Cukor
50 g Vaj
1 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A Ferrero Rocher golyókat vágd apróra, majd tedd félre.

    A golyókat érdemes hűtőbe tenni előtte, hogy könnyebben lehessen vágni őket.

    2

    A Nutellát és a tejszínt egy tálban keverd össze, majd add hozzá a cukrot, és alaposan keverd simára.

    A Nutellát kicsit meglangyosíthatod, hogy könnyebben keverhető legyen.

    3

    A zsemlemorzsát egy serpenyőben, a vaj felével pirítsd meg, amíg enyhén aranybarna nem lesz.

    A pirítás során figyelj oda, hogy a zsemlemorzsa ne égjen meg, mert keserű lesz.

    4

    A réteslapokat egyesével, egy tiszta konyharuhán terítsd ki. Minden lapot kenj meg egy kevés olvasztott vajjal, majd szórd meg a pirított zsemlemorzsával.

    A réteslapok gyorsan száradnak, ezért takard le őket nedves konyharuhával, amíg nem dolgozol velük.

    5

    A Nutellás krémet oszd el a réteslapokon, majd szórd rá az apróra vágott Ferrero Rocher golyókat.

    A krémet ne vidd túl közel a szélekhez, hogy a feltekerésnél ne folyjon ki.

    6

    A réteseket óvatosan tekerd fel, és helyezd őket egy kivajazott tepsibe.

    A feltekerésnél figyelj, hogy ne szorítsd túl a rétest, mert akkor a töltelék kifolyhat.

    7

    A tojást verd fel, és kend meg vele a rétesek tetejét, hogy szép aranybarna színt kapjanak sütés közben.

    A tojáshoz adhatsz egy kevés tejet vagy vizet, hogy könnyebben kenhető legyen.

    8

    Előmelegített 180 fokos sütőben süsd a réteseket 30-40 percig, amíg szépen megpirulnak és ropogósak lesznek.

    Ha a teteje túl gyorsan barnulna, takard le alufóliával.

    9

    Tálalás előtt hagyd hűlni egy kicsit, majd szeleteld fel és tálald melegen.

    A meleg réteshez kínálhatsz vaníliafagylaltot is.