Fideuà amb Gambes, garnélákkal és gazdag paradicsomos szósszal tálalva, spanyol étel

Fideuà amb Gambes

A Fideuà amb Gambes egy tipikus spanyol étel, amely a mediterrán tengerparton népszerű. Az étel a fideuà tésztát és friss garnélát ötvözi egy gazdag paradicsomos alapú szósszal. Eredetileg a tengerparti városokban, különösen a Valencia környékén készítették, ahol a tenger gyümölcsei bőségesen elérhetők. A szósz íze és a tészta tökéletesen összeolvad, így egy igazán különleges étkezést eredményez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Fideuà tészta
300 g Garnélarák
2 ek. Olívaolaj
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 db Paprika
2 db Paradicsom
500 ml Hal alaplé
1 tk.
1 csipet Bors
1 ág Petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A garnélákat hámozd meg, és tedd félre. A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágd. A paprikát és paradicsomot szintén vágd fel kis darabokra.

    Ha a garnélák héját nem szeretnéd eltávolítani, akkor ügyelj arra, hogy a fejüket is levágd, hogy könnyebben ehetőek legyenek.

    2

    Egy nagy serpenyőben vagy paellás serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat. Add hozzá a vöröshagymát, fokhagymát, paprikát, és pirítsd őket 3-4 percig, amíg a hagyma üveges nem lesz.

    Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert akkor kesernyés íze lesz.

    3

    Add hozzá a felkockázott paradicsomot, és főzd őket további 5 percig, hogy a paradicsom levet eresszen és egy sűrű szószt alkosson.

    Ha a paradicsom nem elég édes, egy kevés cukrot is hozzáadhatsz, hogy kiegyensúlyozd az ízeket.

    4

    Ezután add hozzá a fideuà tésztát, és keverd át a szószban, hogy jól átjárja.

    A tészta nem szívja fel a szószt, ha túl száraz, önts egy kis hal alaplevet a serpenyőbe.

    5

    Öntsd hozzá a hal alaplevet, és főzd a tésztát 10-12 percig, amíg el nem éri a kívánt állagot.

    Ne főzd túl a tésztát, mert akkor túlságosan megpuhul és összetörik.

    6

    Amikor a tészta elkészült, add hozzá a garnélákat, és főzd még 3-4 percig, amíg a garnélák rózsaszínűek és átpuhulnak.

    A garnélák gyorsan megfőnek, ezért ne hagyd őket a serpenyőben túl sokáig, hogy ne legyenek gumisak.

    7

    A kész fideuà-t tálald friss petrezselyemmel díszítve.

    A petrezselyem nemcsak ízesíti, de szép színt is ad az ételnek.