Flammkuchen tejföllel, hagymával és szalonnával

Flammkuchen – Német, vékony tészta, tejföl, hagyma

A Flammkuchen, más néven Tarte Flambée, Németország és Franciaország Elzász régiójának egyik legismertebb fogása. Az eredeti receptet a kenyérsütők fejlesztették ki, akik a vékony tésztát tejföllel, hagymával és szalonnával ízesítették, hogy teszteljék a kemence hőmérsékletét. Ma már a Flammkuchen világszerte ismert, és az egyszerű, mégis ízletes alapanyagai miatt különösen népszerű. Ez a recept az autentikus ízvilágot hozza el az otthonodba.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 12 perc
Teljes 27 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
125 ml Víz
15 ml Olívaolaj
5 g
200 g Tejföl
2 db Vöröshagyma
100 g Füstölt szalonna (apróra vágva)
2 g Frissen őrölt bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Keverd össze a lisztet, sót, vizet és olívaolajat, majd gyúrd sima tésztává. Hagyd pihenni 15 percig.

    A tészta pihentetése segít, hogy könnyebben nyújtható legyen. Letakarva pihentesd, hogy ne száradjon ki.

    2

    Melegítsd elő a sütőt 250°C-ra, és készíts elő egy sütőpapírral bélelt tepsit.

    A magas hőfok elengedhetetlen a ropogós tészta eléréséhez. A sütőpapír megakadályozza a tészta letapadását.

    3

    Nyújtsd ki a tésztát nagyon vékonyra, majd helyezd a tepsire.

    A tésztát lisztezett felületen nyújtsd, hogy ne ragadjon. Minél vékonyabb a tészta, annál ropogósabb lesz a Flammkuchen.

    4

    Kend meg a tészta tetejét tejföllel, majd egyenletesen oszd el rajta a vékonyra szeletelt hagymát és a szalonnakockákat.

    A tejföl legyen zsírosabb, hogy ne áztassa el a tésztát. A hagymát nagyon vékonyra szeleteld, hogy megsüljön a sütőben. A szalonnakockákat előre piríthatod is.

    5

    Szórd meg frissen őrölt borssal, majd süsd a sütőben 10-12 percig, amíg a tészta ropogós és aranybarna lesz.

    A sütési idő a sütőtől függ. Figyeld a Flammkuchent, és vedd ki, ha a tészta aranybarna és ropogós.

    6

    Sütés után azonnal szeleteld fel, és melegen tálald.

    A Flammkuchen a legfinomabb frissen, melegen. Petrezselyemmel megszórva még ízletesebb.