Keverd össze a lisztet, sót, vizet és olívaolajat, majd gyúrd sima tésztává. Hagyd pihenni 15 percig.
A tészta pihentetése segít, hogy könnyebben nyújtható legyen. Letakarva pihentesd, hogy ne száradjon ki.
Melegítsd elő a sütőt 250°C-ra, és készíts elő egy sütőpapírral bélelt tepsit.
A magas hőfok elengedhetetlen a ropogós tészta eléréséhez. A sütőpapír megakadályozza a tészta letapadását.
Nyújtsd ki a tésztát nagyon vékonyra, majd helyezd a tepsire.
A tésztát lisztezett felületen nyújtsd, hogy ne ragadjon. Minél vékonyabb a tészta, annál ropogósabb lesz a Flammkuchen.
Kend meg a tészta tetejét tejföllel, majd egyenletesen oszd el rajta a vékonyra szeletelt hagymát és a szalonnakockákat.
A tejföl legyen zsírosabb, hogy ne áztassa el a tésztát. A hagymát nagyon vékonyra szeleteld, hogy megsüljön a sütőben. A szalonnakockákat előre piríthatod is.
Szórd meg frissen őrölt borssal, majd süsd a sütőben 10-12 percig, amíg a tészta ropogós és aranybarna lesz.
A sütési idő a sütőtől függ. Figyeld a Flammkuchent, és vedd ki, ha a tészta aranybarna és ropogós.
Sütés után azonnal szeleteld fel, és melegen tálald.
A Flammkuchen a legfinomabb frissen, melegen. Petrezselyemmel megszórva még ízletesebb.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.