Tisztítsd meg a fokhagymagerezdeket, és aprítsd fel finomra. Egy serpenyőben olvaszd meg a vajat, és add hozzá a fokhagymát. Pirítsd alacsony lángon, amíg aranybarna és illatos lesz.
Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű lesz! Alacsony lángon pirítva a legjobb az íze.
Készítsd elő a zöldségeket: mosd meg a salátaleveleket, szeleteld fel a paradicsomot és a lilahagymát vékony karikákra.
A lilahagymát szeletelés után áztasd hideg vízbe pár percre, így enyhébb lesz az íze.
Fűszerezd a marhahúspogácsákat sóval és borssal mindkét oldalukon. Melegíts elő egy serpenyőt közepes hőmérsékleten, és süsd a pogácsákat 3-4 percig oldalanként, amíg aranybarna kéreg nem alakul ki.
Ne nyomkodd a pogácsákat sütés közben, mert kifolyik a szaftjuk, és szárazak lesznek. A hús minősége nagyban befolyásolja a végeredményt, válassz jó minőségű, zsírosabb darált húst.
Amikor a pogácsák majdnem elkészültek, helyezz egy szelet cheddart mindegyikre, és fedő alatt hagyd, hogy megolvadjon.
A fedő segít a sajtnak gyorsabban és egyenletesebben megolvadni. Ha nincs fedőd, tegyél rá egy alufóliát.
Pirítsd meg a hamburgerzsemléket egy serpenyőben vagy grillsütőn, hogy a belső felületük aranybarna és ropogós legyen.
A zsemle pirítása megakadályozza, hogy elázzon a nedves feltétektől. Vajjal megkenve még finomabb.
Rakd össze a hamburgereket: kend meg a zsemle alsó felét a pirított fokhagymás vajjal, helyezd rá a salátalevelet, a sajtos húspogácsát, majd tedd rá a paradicsom- és hagymaszeleteket.
A salátalevelet mindig a zsemle aljára helyezd, így megakadályozza, hogy a zsemle átázzon a húspogácsa levétől.
Adj egy kevés majonézt a tetejére, majd helyezd rá a zsemle felső felét. Tálald azonnal sült krumplival vagy fokhagymás mártogatóssal.
A majonéz helyett használhatsz más szószt is, például fokhagymás aiolit vagy chipotle majonézt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.