Fokhagymás burger tálalva

Fokhagymás Burger

A fokhagymás burger a hagyományos hamburger egyedülálló változata, amely a fokhagyma gazdag és illatos ízével hódít. A pirított fokhagymás vaj különleges mélységet ad az ételnek, miközben az olvadt cheddar sajt és a friss zöldségek tökéletes harmóniát teremtenek. Ez a burger ideális választás lehet egy különleges vacsorára vagy hétvégi összejövetelre.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
950 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Marhahúspogácsa
4 db Hamburgerzsemle
4 db Szeletelt cheddar sajt
4 gerezd Fokhagyma
30 g Vaj
4 db Salátalevél
2 db Paradicsom
1 db Lilahagyma
50 g Majonéz
2 csipet
1 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Tisztítsd meg a fokhagymagerezdeket, és aprítsd fel finomra. Egy serpenyőben olvaszd meg a vajat, és add hozzá a fokhagymát. Pirítsd alacsony lángon, amíg aranybarna és illatos lesz.

    Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű lesz! Alacsony lángon pirítva a legjobb az íze.

    2

    Készítsd elő a zöldségeket: mosd meg a salátaleveleket, szeleteld fel a paradicsomot és a lilahagymát vékony karikákra.

    A lilahagymát szeletelés után áztasd hideg vízbe pár percre, így enyhébb lesz az íze.

    3

    Fűszerezd a marhahúspogácsákat sóval és borssal mindkét oldalukon. Melegíts elő egy serpenyőt közepes hőmérsékleten, és süsd a pogácsákat 3-4 percig oldalanként, amíg aranybarna kéreg nem alakul ki.

    Ne nyomkodd a pogácsákat sütés közben, mert kifolyik a szaftjuk, és szárazak lesznek. A hús minősége nagyban befolyásolja a végeredményt, válassz jó minőségű, zsírosabb darált húst.

    4

    Amikor a pogácsák majdnem elkészültek, helyezz egy szelet cheddart mindegyikre, és fedő alatt hagyd, hogy megolvadjon.

    A fedő segít a sajtnak gyorsabban és egyenletesebben megolvadni. Ha nincs fedőd, tegyél rá egy alufóliát.

    5

    Pirítsd meg a hamburgerzsemléket egy serpenyőben vagy grillsütőn, hogy a belső felületük aranybarna és ropogós legyen.

    A zsemle pirítása megakadályozza, hogy elázzon a nedves feltétektől. Vajjal megkenve még finomabb.

    6

    Rakd össze a hamburgereket: kend meg a zsemle alsó felét a pirított fokhagymás vajjal, helyezd rá a salátalevelet, a sajtos húspogácsát, majd tedd rá a paradicsom- és hagymaszeleteket.

    A salátalevelet mindig a zsemle aljára helyezd, így megakadályozza, hogy a zsemle átázzon a húspogácsa levétől.

    7

    Adj egy kevés majonézt a tetejére, majd helyezd rá a zsemle felső felét. Tálald azonnal sült krumplival vagy fokhagymás mártogatóssal.

    A majonéz helyett használhatsz más szószt is, például fokhagymás aiolit vagy chipotle majonézt.