FokhagymĂĄs gyros sĂŒlt csirkĂ©vel, friss zöldsĂ©gekkel Ă©s fokhagymĂĄs tzatziki szĂłsszal

FokhagymĂĄs Gyros

A fokhagymĂĄs gyros azoknak kĂ©szĂŒlt, akik szeretik az intenzĂ­v, gazdag Ă­zeket. A fokhagymĂĄs pĂĄcban Ă©rlelt Ă©s fƱszeresen sĂŒlt csirkehĂșs egyedĂŒlĂĄllĂłan Ă­zletes, amit a krĂ©mes fokhagymĂĄs tzatziki szĂłsz tökĂ©letesen kiegĂ©szĂ­t. A friss zöldsĂ©gek Ă©s a feta sajt harmonikusan ellensĂșlyozzĂĄk az erƑteljes fokhagyma Ă­zt, Ă­gy ez a gyros minden falatban tökĂ©letes egyensĂșlyt kĂ­nĂĄl. Ha szereted a karakteres, fƱszeres Ă©teleket, ezt a receptet mindenkĂ©pp prĂłbĂĄld ki!

ElƑkĂ©szĂŒlet 30 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 40 perc
780 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 4 db Pita kenyĂ©r
⭕ 300 g Csirkemell
⭕ 150 g Görög joghurt
⭕ 5 gerezd Fokhagyma
⭕ 20 ml CitromlĂ©
⭕ 30 ml Olívaolaj
⭕ 1 tk. Oregánó
⭕ 1 tk. FĂŒstölt pirospaprika
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Bors
⭕ 2 db Paradicsom
⭕ 1 db Uborka
⭕ 1 db Piros hagyma
⭕ 100 g JĂ©gsalĂĄta
⭕ 100 g Feta sajt
⭕ 150 g Fokhagymás tzatziki szósz

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    VĂĄgd a csirkemellet vĂ©kony csĂ­kokra, majd egy tĂĄlban keverd össze a joghurttal, citromlĂ©vel, zĂșzott fokhagymĂĄval, olĂ­vaolajjal, oregĂĄnĂłval, fĂŒstölt pirospaprikĂĄval, sĂłval Ă©s borssal. Hagyd pĂĄcolĂłdni legalĂĄbb 30 percig.

    MinĂ©l tovĂĄbb pĂĄcolĂłdik a hĂșs, annĂĄl Ă­zletesebb lesz. IdeĂĄlis esetben hagyd a hĂșst a hƱtƑben pĂĄcolĂłdni több ĂłrĂĄn ĂĄt, vagy akĂĄr egy Ă©jszakĂĄn ĂĄt.

    2

    Egy serpenyƑben közepes lĂĄngon sĂŒsd meg a pĂĄcolt csirkĂ©t 6-8 perc alatt, amĂ­g aranybarnĂĄra Ă©s szaftosra nem sĂŒl.

    Ne sĂŒsd tĂșl a csirkĂ©t, mert akkor kiszĂĄrad. Akkor van kĂ©sz, ha mĂĄr nem rĂłzsaszĂ­n a belseje, Ă©s a leve tiszta.

    3

    Szeleteld fel a paradicsomot, uborkåt és piros hagymåt vékony karikåkra.

    A zöldsĂ©geket Ă©rdemes közvetlenĂŒl tĂĄlalĂĄs elƑtt felvĂĄgni, hogy frissek Ă©s ropogĂłsak maradjanak.

    4

    Vågd apróra a jégsalåtåt, és morzsold rå a feta sajtot.

    A feta sajtot érdemes villåval morzsolni, így egyenletesebben oszlik el a salåtån.

    5

    MelegĂ­tsd meg a pita kenyeret egy serpenyƑben vagy sĂŒtƑben, hogy kissĂ© puha Ă©s rugalmas legyen.

    A pita kenyeret meg is grillezheted, hogy még finomabb legyen.

    6

    A meleg pitĂĄk belsejĂ©be helyezd a sĂŒlt csirkecsĂ­kokat, friss zöldsĂ©geket Ă©s a feta sajtot.

    A pitĂĄkat Ă©rdemes sĂŒtƑben vagy serpenyƑben felmelegĂ­teni, hogy puhĂĄk Ă©s hajlĂ©konyak legyenek.

    7

    Locsold meg bƑsĂ©gesen fokhagymĂĄs tzatziki szĂłsszal, Ă©s tekerd fel a pitĂĄt, hogy szendvicset kapj.

    Ne spĂłrolj a tzatzikivel, ez adja meg a gyros igazi Ă­zĂ©t! A feltekerĂ©snĂ©l figyelj, hogy ne legyen tĂșl szoros, kĂŒlönben kifolyik a töltelĂ©k.

    8

    Azonnal tĂĄlald, melegen fogyasztva a legfinomabb.

    A gyros mellĂ© kĂ­nĂĄlhatsz sĂŒlt krumplit vagy extra tzatzikit.