FokhagymĂĄs satay, grillezett csirke nyĂĄrsak fokhagymĂĄs pĂĄcban

FokhagymĂĄs Satay

A fokhagymĂĄs satay egy igazĂĄn Ă­nycsiklandĂł Ă©tel, amely a csirke Ă©s a fokhagyma intenzĂ­v Ă­zĂ©t ötvözi. A pĂĄc, amely kĂłkusztejbƑl, curry porbĂłl Ă©s fokhagymĂĄbĂłl kĂ©szĂŒl, gazdag Ă­zvilĂĄgot ad a csirkĂ©nek, miközben az Ă©tel könnyed marad. A csirke nyĂĄrsak gyorsan elkĂ©szĂ­thetƑek, Ă©s a fokhagyma fƱszeres jellege mellett egy kis gyömbĂ©r is gazdagĂ­tja a pĂĄcot. Ez az Ă©tel tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs egy gyors vacsorĂĄhoz, grillezĂ©shez vagy akĂĄr egy egyszerƱ hĂ©tköznapi Ă©tkezĂ©shez. A pĂĄcban marinĂĄlt csirke omlĂłs Ă©s Ă­zletes marad, miközben a fokhagyma Ă­ze dominĂĄl, Ă©s nem hagyja elhanyagolni a fƱszeres jegyeket sem.

ElƑkĂ©szĂŒlet 30 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 40 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g Csirkemell
⭕ 200 ml Kókusztej
⭕ 4 db Fokhagyma
⭕ 2 cm Friss gyömbĂ©r
⭕ 1 ek. Curry por
⭕ 2 ek. Tahin
⭕ 1 ek. CitruslĂ©
⭕ 1 ek. Tökmagolaj
⭕ 0.5 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemellet vĂĄgd 2-3 cm-es kockĂĄkra, majd egy konyhai papĂ­rtörlƑvel töröld le rĂłla a felesleges nedvessĂ©get.

    A csirkemell kockĂĄk szĂĄrazsĂĄga segĂ­t, hogy a pĂĄc jobban beszĂ­vĂłdjon.

    2

    A fokhagymĂĄt hĂĄmozd meg, majd aprĂ­tsd fel.

    Minél finomabbra aprítod a fokhagymåt, annål intenzívebb lesz az íze a påcban.

    3

    A gyömbért håmozd meg, majd vågd finomra.

    A friss gyömbĂ©r segĂ­t egy kĂŒlönleges, friss Ă­zt adni a pĂĄcnak.

    4

    Egy tålban keverd össze a kókusztejet, curry port, tahint, citruslét, sót, borsot, fokhagymåt és gyömbért.

    Ha szeretnéd, egy kis chiliport is adhatsz hozzå, hogy fƱszeresebb legyen.

    5

    A csirkemell kockĂĄkat tedd a pĂĄcba, Ă©s hagyd Ƒket marinĂĄlĂłdni legalĂĄbb 30 percig a hƱtƑben.

    A hosszabb marinålås segít, hogy a påc még jobban åtjårja a csirkét.

    6

    A csirkemell kockĂĄkat hĂșzd fel nyĂĄrsakra vagy fogpiszkĂĄlĂłkra.

    Ne tĂșl zsĂșfoltan pakold meg a nyĂĄrsakat, hogy a csirke egyenletesen sĂŒlhessen.

    7

    A nyĂĄrsakat grillezd vagy sĂŒsd serpenyƑben 4-5 percig, mĂ­g a csirke szĂ©pen megpirul Ă©s ĂĄtsĂŒl.

    Ne sĂŒsd tĂșl a csirkĂ©t, mert kiszĂĄradhat. Ha a csirke fehĂ©r Ă©s omlĂłs, akkor kĂ©sz!