Fokhagymás satay, grillezett csirke nyársak fokhagymás pácban

Fokhagymás Satay

A fokhagymás satay egy igazán ínycsiklandó étel, amely a csirke és a fokhagyma intenzív ízét ötvözi. A pác, amely kókusztejből, curry porból és fokhagymából készül, gazdag ízvilágot ad a csirkének, miközben az étel könnyed marad. A csirke nyársak gyorsan elkészíthetőek, és a fokhagyma fűszeres jellege mellett egy kis gyömbér is gazdagítja a pácot. Ez az étel tökéletes választás egy gyors vacsorához, grillezéshez vagy akár egy egyszerű hétköznapi étkezéshez. A pácban marinált csirke omlós és ízletes marad, miközben a fokhagyma íze dominál, és nem hagyja elhanyagolni a fűszeres jegyeket sem.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 40 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkemell
200 ml Kókusztej
4 db Fokhagyma
2 cm Friss gyömbér
1 ek. Curry por
2 ek. Tahin
1 ek. Citruslé
1 ek. Tökmagolaj
0.5 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemellet vágd 2-3 cm-es kockákra, majd egy konyhai papírtörlővel töröld le róla a felesleges nedvességet.

    A csirkemell kockák szárazsága segít, hogy a pác jobban beszívódjon.

    2

    A fokhagymát hámozd meg, majd aprítsd fel.

    Minél finomabbra aprítod a fokhagymát, annál intenzívebb lesz az íze a pácban.

    3

    A gyömbért hámozd meg, majd vágd finomra.

    A friss gyömbér segít egy különleges, friss ízt adni a pácnak.

    4

    Egy tálban keverd össze a kókusztejet, curry port, tahint, citruslét, sót, borsot, fokhagymát és gyömbért.

    Ha szeretnéd, egy kis chiliport is adhatsz hozzá, hogy fűszeresebb legyen.

    5

    A csirkemell kockákat tedd a pácba, és hagyd őket marinálódni legalább 30 percig a hűtőben.

    A hosszabb marinálás segít, hogy a pác még jobban átjárja a csirkét.

    6

    A csirkemell kockákat húzd fel nyársakra vagy fogpiszkálókra.

    Ne túl zsúfoltan pakold meg a nyársakat, hogy a csirke egyenletesen sülhessen.

    7

    A nyársakat grillezd vagy süsd serpenyőben 4-5 percig, míg a csirke szépen megpirul és átsül.

    Ne süsd túl a csirkét, mert kiszáradhat. Ha a csirke fehér és omlós, akkor kész!