A rizst öblítsd le hideg vízben, majd egy nagy lábasban add hozzá a vizet. Forrald fel, majd alacsony hőmérsékleten főzd 30-40 percig, amíg a rizs teljesen szétfő és krémes állagúvá válik.
A congee hagyományosan egy nagyon lágy, majdnem leveses állagú étel, így ne aggódj, ha túl sok vízben fő.
Amíg a rizs fő, a földimogyorót pirítsd meg egy száraz serpenyőben, amíg illatos és enyhén pirult lesz. Tedd félre, és apró darabokra vágd.
A földimogyorót nem szükséges megpirítani, de az extra íz érdekében érdemes.
A szezámmagot szintén pirítsd meg egy serpenyőben, amíg aranybarna színű nem lesz. Tedd félre.
A szezámmagot nem szabad túlzottan pirítani, mivel keserűvé válhat, ha túlsül.
A főzés vége felé add hozzá a cukrot és a tejet a rizshez, majd alaposan keverd össze.
A tej hozzáadása gazdagabbá teszi az ételt, és krémesebb textúrát ad.
A congee-t tálalás előtt szórd meg az apróra vágott földimogyoróval, pirított szezámmaggal, és locsold meg fekete sós szójaszósszal. Díszítsd a tetejét friss korianderrel és apróra vágott zöldhagymával.
A koriander és a zöldhagyma frissessége kiemeli a congee gazdag ízét, míg a szójaszósz és a földimogyoró édes-sós egyensúlyt ad.
Tálald az ételt melegen, és élvezd a gazdag, ínycsiklandó földimogyorós congee-t!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.