Földimogyorós congee, tålalva pirított földimogyoróval, szezåmmaggal és korianderrel

Földimogyorós Congee

A congee egy hagyomĂĄnyos kĂ­nai Ă©tel, amelyet kĂŒlönbözƑ mĂłdokon lehet elkĂ©szĂ­teni. Ez a földimogyorĂłs vĂĄltozat egy kĂŒlönleges twistet ad a klasszikus receptnek, gazdag Ă­zekkel Ă©s textĂșrĂĄval. A földimogyorĂł Ă©des Ă©s sĂłs Ă­zei, a szezĂĄmmag Ă©s a fekete sĂłs szĂłjaszĂłsz minden falatot egyedivĂ© tesznek. Az Ă©telt gyakran reggelire vagy könnyƱ ebĂ©dre fogyasztjĂĄk, mivel tĂĄplĂĄlĂł Ă©s frissĂ­tƑ.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 50 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 150 g Rizs (fehĂ©r, kerek szemƱ)
⭕ 1 l Víz
⭕ 200 ml Tej
⭕ 50 g Cukor
⭕ 50 g FöldimogyorĂł
⭕ 1 ek. Szezámmag
⭕ 2 ek. Fekete sós szójaszósz
⭕ 2 szĂĄl Hagyma (zöld)
⭕ 1 csokor Friss koriander

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst öblĂ­tsd le hideg vĂ­zben, majd egy nagy lĂĄbasban add hozzĂĄ a vizet. Forrald fel, majd alacsony hƑmĂ©rsĂ©kleten fƑzd 30-40 percig, amĂ­g a rizs teljesen szĂ©tfƑ Ă©s krĂ©mes ĂĄllagĂșvĂĄ vĂĄlik.

    A congee hagyomĂĄnyosan egy nagyon lĂĄgy, majdnem leveses ĂĄllagĂș Ă©tel, Ă­gy ne aggĂłdj, ha tĂșl sok vĂ­zben fƑ.

    2

    AmĂ­g a rizs fƑ, a földimogyorĂłt pirĂ­tsd meg egy szĂĄraz serpenyƑben, amĂ­g illatos Ă©s enyhĂ©n pirult lesz. Tedd fĂ©lre, Ă©s aprĂł darabokra vĂĄgd.

    A földimogyorĂłt nem szĂŒksĂ©ges megpirĂ­tani, de az extra Ă­z Ă©rdekĂ©ben Ă©rdemes.

    3

    A szezĂĄmmagot szintĂ©n pirĂ­tsd meg egy serpenyƑben, amĂ­g aranybarna szĂ­nƱ nem lesz. Tedd fĂ©lre.

    A szezĂĄmmagot nem szabad tĂșlzottan pirĂ­tani, mivel keserƱvĂ© vĂĄlhat, ha tĂșlsĂŒl.

    4

    A fƑzĂ©s vĂ©ge felĂ© add hozzĂĄ a cukrot Ă©s a tejet a rizshez, majd alaposan keverd össze.

    A tej hozzĂĄadĂĄsa gazdagabbĂĄ teszi az Ă©telt, Ă©s krĂ©mesebb textĂșrĂĄt ad.

    5

    A congee-t tĂĄlalĂĄs elƑtt szĂłrd meg az aprĂłra vĂĄgott földimogyorĂłval, pirĂ­tott szezĂĄmmaggal, Ă©s locsold meg fekete sĂłs szĂłjaszĂłsszal. DĂ­szĂ­tsd a tetejĂ©t friss korianderrel Ă©s aprĂłra vĂĄgott zöldhagymĂĄval.

    A koriander Ă©s a zöldhagyma frissessĂ©ge kiemeli a congee gazdag Ă­zĂ©t, mĂ­g a szĂłjaszĂłsz Ă©s a földimogyorĂł Ă©des-sĂłs egyensĂșlyt ad.

    6

    Tålald az ételt melegen, és élvezd a gazdag, ínycsiklandó földimogyorós congee-t!