Földimogyorós congee, tálalva pirított földimogyoróval, szezámmaggal és korianderrel

Földimogyorós Congee

A congee egy hagyományos kínai étel, amelyet különböző módokon lehet elkészíteni. Ez a földimogyorós változat egy különleges twistet ad a klasszikus receptnek, gazdag ízekkel és textúrával. A földimogyoró édes és sós ízei, a szezámmag és a fekete sós szójaszósz minden falatot egyedivé tesznek. Az ételt gyakran reggelire vagy könnyű ebédre fogyasztják, mivel tápláló és frissítő.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 50 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
150 g Rizs (fehér, kerek szemű)
1 l Víz
200 ml Tej
50 g Cukor
50 g Földimogyoró
1 ek. Szezámmag
2 ek. Fekete sós szójaszósz
2 szál Hagyma (zöld)
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst öblítsd le hideg vízben, majd egy nagy lábasban add hozzá a vizet. Forrald fel, majd alacsony hőmérsékleten főzd 30-40 percig, amíg a rizs teljesen szétfő és krémes állagúvá válik.

    A congee hagyományosan egy nagyon lágy, majdnem leveses állagú étel, így ne aggódj, ha túl sok vízben fő.

    2

    Amíg a rizs fő, a földimogyorót pirítsd meg egy száraz serpenyőben, amíg illatos és enyhén pirult lesz. Tedd félre, és apró darabokra vágd.

    A földimogyorót nem szükséges megpirítani, de az extra íz érdekében érdemes.

    3

    A szezámmagot szintén pirítsd meg egy serpenyőben, amíg aranybarna színű nem lesz. Tedd félre.

    A szezámmagot nem szabad túlzottan pirítani, mivel keserűvé válhat, ha túlsül.

    4

    A főzés vége felé add hozzá a cukrot és a tejet a rizshez, majd alaposan keverd össze.

    A tej hozzáadása gazdagabbá teszi az ételt, és krémesebb textúrát ad.

    5

    A congee-t tálalás előtt szórd meg az apróra vágott földimogyoróval, pirított szezámmaggal, és locsold meg fekete sós szójaszósszal. Díszítsd a tetejét friss korianderrel és apróra vágott zöldhagymával.

    A koriander és a zöldhagyma frissessége kiemeli a congee gazdag ízét, míg a szójaszósz és a földimogyoró édes-sós egyensúlyt ad.

    6

    Tálald az ételt melegen, és élvezd a gazdag, ínycsiklandó földimogyorós congee-t!