A rizst öblĂtsd le hideg vĂzben, majd egy nagy lĂĄbasban add hozzĂĄ a vizet. Forrald fel, majd alacsony hĆmĂ©rsĂ©kleten fĆzd 30-40 percig, amĂg a rizs teljesen szĂ©tfĆ Ă©s krĂ©mes ĂĄllagĂșvĂĄ vĂĄlik.
A congee hagyomĂĄnyosan egy nagyon lĂĄgy, majdnem leveses ĂĄllagĂș Ă©tel, Ăgy ne aggĂłdj, ha tĂșl sok vĂzben fĆ.
AmĂg a rizs fĆ, a földimogyorĂłt pirĂtsd meg egy szĂĄraz serpenyĆben, amĂg illatos Ă©s enyhĂ©n pirult lesz. Tedd fĂ©lre, Ă©s aprĂł darabokra vĂĄgd.
A földimogyorĂłt nem szĂŒksĂ©ges megpirĂtani, de az extra Ăz Ă©rdekĂ©ben Ă©rdemes.
A szezĂĄmmagot szintĂ©n pirĂtsd meg egy serpenyĆben, amĂg aranybarna szĂnƱ nem lesz. Tedd fĂ©lre.
A szezĂĄmmagot nem szabad tĂșlzottan pirĂtani, mivel keserƱvĂ© vĂĄlhat, ha tĂșlsĂŒl.
A fĆzĂ©s vĂ©ge felĂ© add hozzĂĄ a cukrot Ă©s a tejet a rizshez, majd alaposan keverd össze.
A tej hozzĂĄadĂĄsa gazdagabbĂĄ teszi az Ă©telt, Ă©s krĂ©mesebb textĂșrĂĄt ad.
A congee-t tĂĄlalĂĄs elĆtt szĂłrd meg az aprĂłra vĂĄgott földimogyorĂłval, pirĂtott szezĂĄmmaggal, Ă©s locsold meg fekete sĂłs szĂłjaszĂłsszal. DĂszĂtsd a tetejĂ©t friss korianderrel Ă©s aprĂłra vĂĄgott zöldhagymĂĄval.
A koriander Ă©s a zöldhagyma frissessĂ©ge kiemeli a congee gazdag ĂzĂ©t, mĂg a szĂłjaszĂłsz Ă©s a földimogyorĂł Ă©des-sĂłs egyensĂșlyt ad.
TĂĄlald az Ă©telt melegen, Ă©s Ă©lvezd a gazdag, ĂnycsiklandĂł földimogyorĂłs congee-t!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.