Földimogyorós Hwachae, frissen tálalva jégkockákkal

Földimogyorós Hwachae

A Hwachae egy hagyományos koreai ital, amely különféle gyümölcsökkel és egyéb összetevőkkel készül. A földimogyorós változata különösen népszerű, mivel a mogyoró gazdag, édes ízét a friss gyümölcsök és a hűsítő jég teszi még élvezetesebbé. Ez az ital kiváló választás forró nyári napokra, amikor valami frissítőre vágysz.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Földimogyoró
1000 ml Víz
150 g Cukor
10 db Jégkockák
1 db Lemon (friss)
2 ek. Méz
1 db Ázsiai körte
1 csipet Ánizs

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A földimogyorókat helyezd egy serpenyőbe, és enyhén pörköld meg őket alacsony hőmérsékleten, hogy előhozd az ízüket.

    A mogyoró pörkölése segít kiemelni az ízét, de ügyelj arra, hogy ne égesd meg!

    2

    Miután a mogyoró megpörkölődött, tedd egy turmixgépbe, és add hozzá a vizet. Turmixold simára.

    Ha túl sűrűnek találod a keveréket, adj hozzá még egy kis vizet, hogy hígabb állagot kapj.

    3

    Add hozzá a cukrot és a mézet, és keverd jól össze, hogy a cukor feloldódjon.

    A méz édesebbé és gazdagabbá teszi az ital ízét. Ha nem szereted annyira édesen, csökkentheted a méz mennyiségét.

    4

    A friss citromot reszeld le, és a levét facsard bele a keverékbe, hogy frissességet adj neki.

    A citrom frissessége jól kiegészíti a földimogyoró édes ízét, így ne hagyd ki!

    5

    A körte héját hámozd meg, és vágd kis kockákra, majd add hozzá a keverékhez.

    Az ázsiai körte frissessége és ropogóssága tökéletesen illik a hűsítő Hwachae-hoz.

    6

    Tálald az italt poharakban, és tedd bele a jégkockákat. Keverd jól össze, és azonnal tálald.

    A jégkockák nemcsak a frissességet segítenek, hanem segítenek lehűteni az italt is.