A foxtail milletet öblítsd le alaposan, majd egy lábasban pörköld meg enyhén, hogy jobban kiadja az ízét, de ne hagyd, hogy megégjen.
A pörkölés segít, hogy a millet jobban megnyíljon, és ízesebb legyen a payasam.
Ezután öntsd hozzá a vizet, és főzd a milletet, amíg teljesen meg nem puhul. Ez körülbelül 10-12 percig fog tartani.
Ha túl sűrűnek találod, adj hozzá egy kis extra vizet.
Amikor a millet megpuhult, add hozzá a tejet, és főzd további 5-7 percig, hogy a tejbe átvegye az ízeket.
Ha tejmentes verzióra van szükséged, használhatsz kókusztejet vagy mandulatejet.
Add hozzá a cukrot és a kardamomot, majd keverd jól össze, hogy a cukor feloldódjon.
A kardamom frissítő íze csodálatosan harmonizál a kókuszreszelékkel.
Egy másik serpenyőben, közepes lángon, hevítsd fel a gheet, és pirítsd meg benne a cashew diót és mazsolát. Amikor a diók aranybarnára pirultak, add hozzá a payasamhoz.
A ghee gazdag ízt ad az ételnek, és a diók ropogós textúrája tökéletesen illik a krémes payasamhoz.
Keverd össze alaposan, majd hagyd pár percig állni, hogy az ízek összeérjenek.
A payasam hagyásával az ízek teljesen összeérnek, és finomabb lesz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.