Foxtail millet payasam tálalva friss korianderrel és dióval

Foxtail millet payasam

A Foxtail millet payasam egy tradicionális indiai desszert, amely a foxtail milletet (kodo millet) használja alapként. A millet gazdag tápanyagokban, és az étel a tej, kókuszreszelék és fűszerek kombinációjával készül, ami gazdag, krémes állagot ad. Az ázsiai konyhában gyakran készítik el ünnepi alkalmakkor, és egyedülálló módon a friss koriander és diók gazdagítják az ízét. A payasam a legjobb, ha melegen tálalják, és egy igazi élményt nyújt az ínycsiklandó édességeket kedvelőknek.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 25 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
100 g Foxtail millet (kodo millet)
400 ml Tej
50 g Kókuszreszelék
4 ek. Cukor
200 ml Víz
2 db Zöld kardamom
10 db Cashew dió
10 db Raisins (mazsola)
2 ek. Ghee (tisztított vaj)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A foxtail milletet öblítsd le alaposan, majd egy lábasban pörköld meg enyhén, hogy jobban kiadja az ízét, de ne hagyd, hogy megégjen.

    A pörkölés segít, hogy a millet jobban megnyíljon, és ízesebb legyen a payasam.

    2

    Ezután öntsd hozzá a vizet, és főzd a milletet, amíg teljesen meg nem puhul. Ez körülbelül 10-12 percig fog tartani.

    Ha túl sűrűnek találod, adj hozzá egy kis extra vizet.

    3

    Amikor a millet megpuhult, add hozzá a tejet, és főzd további 5-7 percig, hogy a tejbe átvegye az ízeket.

    Ha tejmentes verzióra van szükséged, használhatsz kókusztejet vagy mandulatejet.

    4

    Add hozzá a cukrot és a kardamomot, majd keverd jól össze, hogy a cukor feloldódjon.

    A kardamom frissítő íze csodálatosan harmonizál a kókuszreszelékkel.

    5

    Egy másik serpenyőben, közepes lángon, hevítsd fel a gheet, és pirítsd meg benne a cashew diót és mazsolát. Amikor a diók aranybarnára pirultak, add hozzá a payasamhoz.

    A ghee gazdag ízt ad az ételnek, és a diók ropogós textúrája tökéletesen illik a krémes payasamhoz.

    6

    Keverd össze alaposan, majd hagyd pár percig állni, hogy az ízek összeérjenek.

    A payasam hagyásával az ízek teljesen összeérnek, és finomabb lesz.