A kenyérmorzsát tedd egy tálba, és öntsd rá a tejet. Hagyd állni 5 percig, hogy a kenyérmorzsa felszívja a tejet.
Ha a kenyérmorzsa túl száraznak tűnik, egy kicsit több tejet adhatsz hozzá.
A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágd. A petrezselymet is aprítsd fel.
A petrezselyem friss ízt ad a frikadellernek, és színesíti a tálalást.
A darált húst tedd egy nagy tálba, és add hozzá a beáztatott kenyérmorzsát, apróra vágott hagymát és fokhagymát, a tojást, sót és borsot.
Ha a hús túl zsíros, keverj hozzá egy kevés zsemlemorzsát, hogy megtartja a formáját sütés közben.
Jól keverd össze az összes hozzávalót, majd formázz belőlük kis húsgombócokat.
Ha a massza túl lágy, adj hozzá még egy kevés kenyérmorzsát vagy zsemlemorzsát.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és süsd a frikadellereket közepes lángon 4-5 percig mindkét oldalon, amíg szépen megpirulnak.
A frikadellereket ne rakd túl közel egymáshoz, hogy szépen átsüljenek.
Amikor kész, tálald melegen, friss petrezselyemmel díszítve.
A frikadellereket akár rizzsel, vagy egy friss salátával is tálalhatod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.