Frikadeller kenyérmorzsával, friss petrezselyem díszítéssel

Frikadeller kenyérmorzsával

A frikadeller egy tradicionális skandináv étel, amelyet főként húsgombócként tálalnak. Az ételt kenyérmorzsával, fokhagymával és petrezselyemmel készítik, amely a hús gazdag fűszerességét kiegészíti. A frikadeller különböző kísérő ételekkel, például burgonyával vagy salátával is tálalható.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Darálthús (marha vagy sertés)
100 g Kenyérmorzsa
100 ml Tej
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 db Tojás
1 tk.
1 csipet Bors
2 ek. Olívaolaj
2 ág Petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A kenyérmorzsát tedd egy tálba, és öntsd rá a tejet. Hagyd állni 5 percig, hogy a kenyérmorzsa felszívja a tejet.

    Ha a kenyérmorzsa túl száraznak tűnik, egy kicsit több tejet adhatsz hozzá.

    2

    A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágd. A petrezselymet is aprítsd fel.

    A petrezselyem friss ízt ad a frikadellernek, és színesíti a tálalást.

    3

    A darált húst tedd egy nagy tálba, és add hozzá a beáztatott kenyérmorzsát, apróra vágott hagymát és fokhagymát, a tojást, sót és borsot.

    Ha a hús túl zsíros, keverj hozzá egy kevés zsemlemorzsát, hogy megtartja a formáját sütés közben.

    4

    Jól keverd össze az összes hozzávalót, majd formázz belőlük kis húsgombócokat.

    Ha a massza túl lágy, adj hozzá még egy kevés kenyérmorzsát vagy zsemlemorzsát.

    5

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és süsd a frikadellereket közepes lángon 4-5 percig mindkét oldalon, amíg szépen megpirulnak.

    A frikadellereket ne rakd túl közel egymáshoz, hogy szépen átsüljenek.

    6

    Amikor kész, tálald melegen, friss petrezselyemmel díszítve.

    A frikadellereket akár rizzsel, vagy egy friss salátával is tálalhatod.