Fry Bake vegán változatban, friss korianderrel díszítve

Fry Bake vegán változatban

A Fry Bake eredetileg a karibi konyha egyik népszerű étke, amelyet hagyományosan sült tésztával és különféle töltelékekkel készítenek. A vegán változatban friss zöldségekkel, fűszerekkel és növényi alapú töltelékekkel készül, így egy könnyű és tápláló ételt kapunk. A Fry Bake sokféleképpen variálható, és rendkívül népszerű snackként vagy étkezésként a különböző kultúrákban.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Búzaliszt
7 g Élesztő
1 tk. Cukor
1 tk.
300 ml Meleg víz
2 ek. Növényi olaj
150 g Töltelék (vegan) – választás szerint
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet, élesztőt, cukrot és sót egy tálban keverd össze.

    A lisztet ne szitáld túl, hogy megőrizze a megfelelő textúráját.

    2

    Fokozatosan add hozzá a meleg vizet, és keverd, míg egy sima tészta nem alakul ki.

    A tészta ne legyen túl ragacsos, de ne is túl száraz. Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet vagy lisztet.

    3

    A tésztát egy tiszta konyharuhával takard le, és hagyd pihenni 30 percig, hogy megkeljen.

    Hagyjuk a tésztát meleg helyen kelni, hogy gyorsabban emelkedjen.

    4

    Miután a tészta megkelt, oszd 8-10 egyenlő darabra, és formázz belőlük kis golyókat.

    A tésztát kézzel gyúrd, hogy ne veszítse el a puhaságát.

    5

    Minden golyót nyújts ki lapos kör alakúra, és tedd bele a választott vegán tölteléket (pl. sült zöldségek, vegán sajt, vagy bab).

    Ha nem szeretnél tölteléket, egyszerűen süsd meg a tésztát üresen, hogy egy könnyű, pufi péksüteményt kapj.

    6

    A tésztát hajtsd félbe, és a széleket jól nyomkodd le, hogy ne jöjjön ki a töltelék sütés közben.

    A tészta széleit alaposan nyomd össze, hogy szépen záródjon és ne nyíljon szét a sütés során.

    7

    Melegítsd fel az olajat egy serpenyőben, és süsd a tésztát mindkét oldalán 5-7 percig, amíg aranybarnára sül.

    A tészta ne ragadjon a serpenyőhöz, így szükség esetén egy kis extra olajat is adhatunk a sütéshez.

    8

    Tálald melegen, friss korianderrel díszítve.

    A koriander friss íze jól illik a tészta gazdag ízéhez, de ha nem kedveled, kihagyhatod.