FĂŒge-mĂ©zes fagylalt friss fĂŒgĂ©vel tĂĄlalva

FĂŒge-mĂ©zes fagylalt

A fĂŒge az egyik legrĂ©gebbi termesztett gyĂŒmölcs, amelyet mĂĄr az Ăłkori görögök Ă©s rĂłmaiak is nagyra Ă©rtĂ©keltek. A mĂ©z Ă©s a fĂŒge kombinĂĄciĂłja termĂ©szetesen Ă©des Ă©s harmonikus Ă­zkombinĂĄciĂłt eredmĂ©nyez, amely a mediterrĂĄn konyha egyik klasszikus eleme. Ez a hĂĄzi fagylalt a friss fĂŒge gazdag textĂșrĂĄjĂĄt Ă©s a mĂ©z selymes Ă©dessĂ©gĂ©t ötvözi egy krĂ©mes desszertben, amely tökĂ©letes a nyĂĄri napokra. Ha szereted az elegĂĄns, termĂ©szetes Ă©dessĂ©geket, ezt a fagylaltot mindenkĂ©pp prĂłbĂĄld ki!

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
430 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 250 g Friss fĂŒge
⭕ 80 g MĂ©z
⭕ 300 ml Tejszín
⭕ 200 ml Tej
⭕ 50 g Kristálycukor
⭕ 5 ml Vanília kivonat
⭕ 10 ml CitromlĂ©
⭕ 1 csipet Só

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A fĂŒgĂ©ket mosd meg, vĂĄgd le a szĂĄrukat, majd aprĂ­tsd kisebb darabokra.

    HasznĂĄlj Ă©rett, puha fĂŒgĂ©ket a legjobb Ă­zhatĂĄs Ă©rdekĂ©ben.

    2

    Egy lĂĄbosban keverd össze a fĂŒgĂ©t, a mĂ©zet Ă©s a citromlevet. Alacsony hƑfokon fƑzd kb. 10 percig, amĂ­g a fĂŒge megpuhul Ă©s lekvĂĄrszerƱ ĂĄllagot kap.

    A fƑzĂ©s sorĂĄn figyelj, hogy a fĂŒge ne Ă©gjen le. Ha szĂŒksĂ©ges, adj hozzĂĄ egy kevĂ©s vizet.

    3

    Hagyd a fĂŒgĂ©s keverĂ©ket kihƱlni, majd egy turmixgĂ©pben pĂŒrĂ©sĂ­tsd simĂĄra.

    Ha szeretnĂ©l egy kis textĂșrĂĄt a fagylaltban, hagyj nĂ©hĂĄny darab fĂŒgĂ©t pĂŒrĂ©sĂ­tĂ©s nĂ©lkĂŒl.

    4

    Egy mĂĄsik lĂĄbosban keverd össze a tejet, a tejszĂ­nt, a cukrot Ă©s a vanĂ­lia kivonatot, majd melegĂ­tsd alacsony hƑfokon, amĂ­g a cukor teljesen feloldĂłdik.

    A cukrot addig melegĂ­tsd, amĂ­g teljesen fel nem oldĂłdik, hogy ne maradjanak cukorkristĂĄlyok a fagylaltban.

    5

    Add hozzĂĄ a fĂŒgĂ©s pĂŒrĂ©t a tejes keverĂ©khez, majd hagyd teljesen kihƱlni.

    A kihƱlĂ©s felgyorsĂ­tĂĄsĂĄhoz tedd a lĂĄbost hideg vĂ­zbe, vagy jĂ©gfĂŒrdƑbe.

    6

    Öntsd a fagylaltalapot egy fagylaltgĂ©pbe, Ă©s dolgozd fel a gyĂĄrtĂł utasĂ­tĂĄsai szerint, amĂ­g krĂ©mes ĂĄllagot nem kapsz.

    A fagylaltgĂ©p hasznĂĄlata elƑtt a fagylaltalap legyen teljesen hideg, kĂŒlönben a fagylalt nem fog megfelelƑen megfagyni.

    7

    Ha nincs fagylaltgĂ©ped, öntsd a keverĂ©ket egy lapos edĂ©nybe, Ă©s tedd a fagyasztĂłba. 30 percenkĂ©nt keverd ĂĄt, hogy elkerĂŒld a jĂ©gkristĂĄlyok kialakulĂĄsĂĄt.

    A 30 percenkĂ©nti keverĂ©s sorĂĄn a fagylalt szĂ©leitƑl haladj a közepe felĂ©, hogy egyenletesen fagyjon meg.

    8

    Amikor a fagylalt teljesen megszilĂĄrdult (kb. 4-5 Ăłra fagyasztĂĄs utĂĄn), tĂĄlald friss fĂŒgĂ©vel Ă©s egy kis mĂ©zzel meglocsolva.

    TĂĄlalĂĄskor pirĂ­tott diĂłval is megszĂłrhatod a fagylaltot.