Frissen sült fügés cupcake

Fügés Cupcake

A fügés cupcake egy különleges, mediterrán ihletésű desszert, amely a füge édes, lédús ízét ötvözi a puha, selymes tésztával. A füge az ókori idők óta kedvelt alapanyag, amely nemcsak ízletes, hanem tápláló is. Ez a sütemény ideális választás, ha egy különleges édességgel szeretnéd meglepni vendégeidet, vagy ha egy frissítő, gyümölcsös desszertre vágysz. A mézzel ízesített krém tökéletesen harmonizál a füge természetes édességével, így minden falat igazi élvezetet nyújt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
1650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
150 g Liszt
100 g Cukor
2 db Tojás
50 ml Olaj
100 ml Tej
1 cs. Vaníliás cukor
1 tk. Sütőpor
1 csipet
150 g Friss füge
2 ek. Méz
100 ml Tejszín
50 g Porcukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, miközben elkészíted a tésztát.

    A sütő előmelegítése fontos, hogy a cupcake-ek egyenletesen süljenek meg.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, cukrot, sütőport, sót és vaníliás cukrot.

    A száraz hozzávalók alapos összekeverése biztosítja, hogy a sütőpor egyenletesen oszlik el, és a cupcake-ek szépen megemelkedjenek.

    3

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat, add hozzá az olajat és a tejet, majd keverd simára.

    A tojásokat érdemes kissé felverni, hogy könnyebben elegyedjenek a többi nedves hozzávalóval.

    4

    A friss fügéket aprítsd fel kis darabokra, és keverd bele a tésztába.

    A fügéket érdemes egy kevés lisztbe forgatni, mielőtt a tésztába kevernéd, így nem süllyednek le a cupcake aljára.

    5

    A nedves hozzávalókat fokozatosan add a száraz hozzávalókhoz, és keverd addig, amíg csomómentes tésztát nem kapsz.

    Ne keverd túl a tésztát, mert a cupcake-ek kemények lehetnek. Csak addig keverd, amíg a száraz hozzávalók éppen el nem keverednek.

    6

    A tésztát oszd el muffin formákba, mindegyiket körülbelül 2/3-ig töltsd meg.

    Ha túltöltöd a formákat, a tészta kifolyhat sütés közben. A 2/3-os töltés elegendő helyet hagy a cupcake-eknek a megemelkedéshez.

    7

    Süsd a cupcake-eket 20-25 percig, amíg aranybarnára sülnek, és egy fogpiszkálóval tesztelve tisztán kijön.

    A sütési idő sütőtől függően változhat. A fogpiszkáló teszt a legbiztosabb módja annak, hogy ellenőrizd, átsültek-e a cupcake-ek.

    8

    Hagyd a cupcake-eket teljesen kihűlni, mielőtt rákerülne a díszítés.

    Ha a cupcake-ek nem hűlnek ki teljesen, a krém megolvadhat.

    9

    A tejszínt verd habbá, majd keverd hozzá a porcukrot és egy kevés mézet, hogy selymes krémet kapj.

    A tejszínt hűtsd le előtte, így könnyebben felverhető. A porcukrot szitáld át, hogy ne legyenek benne csomók.

    10

    A krémet kanalazd vagy habzsák segítségével nyomd a cupcake-ek tetejére, majd díszítsd friss fügével.

    A habzsák egyenletesebb és szebb díszítést tesz lehetővé. A fügéket tálalás előtt tedd a krémre, hogy ne áztassák el.