Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, miközben elkészíted a tésztát.
A sütő előmelegítése fontos, hogy a cupcake-ek egyenletesen süljenek meg.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, cukrot, sütőport, sót és vaníliás cukrot.
A száraz hozzávalók alapos összekeverése biztosítja, hogy a sütőpor egyenletesen oszlik el, és a cupcake-ek szépen megemelkedjenek.
Egy másik tálban verd fel a tojásokat, add hozzá az olajat és a tejet, majd keverd simára.
A tojásokat érdemes kissé felverni, hogy könnyebben elegyedjenek a többi nedves hozzávalóval.
A friss fügéket aprítsd fel kis darabokra, és keverd bele a tésztába.
A fügéket érdemes egy kevés lisztbe forgatni, mielőtt a tésztába kevernéd, így nem süllyednek le a cupcake aljára.
A nedves hozzávalókat fokozatosan add a száraz hozzávalókhoz, és keverd addig, amíg csomómentes tésztát nem kapsz.
Ne keverd túl a tésztát, mert a cupcake-ek kemények lehetnek. Csak addig keverd, amíg a száraz hozzávalók éppen el nem keverednek.
A tésztát oszd el muffin formákba, mindegyiket körülbelül 2/3-ig töltsd meg.
Ha túltöltöd a formákat, a tészta kifolyhat sütés közben. A 2/3-os töltés elegendő helyet hagy a cupcake-eknek a megemelkedéshez.
Süsd a cupcake-eket 20-25 percig, amíg aranybarnára sülnek, és egy fogpiszkálóval tesztelve tisztán kijön.
A sütési idő sütőtől függően változhat. A fogpiszkáló teszt a legbiztosabb módja annak, hogy ellenőrizd, átsültek-e a cupcake-ek.
Hagyd a cupcake-eket teljesen kihűlni, mielőtt rákerülne a díszítés.
Ha a cupcake-ek nem hűlnek ki teljesen, a krém megolvadhat.
A tejszínt verd habbá, majd keverd hozzá a porcukrot és egy kevés mézet, hogy selymes krémet kapj.
A tejszínt hűtsd le előtte, így könnyebben felverhető. A porcukrot szitáld át, hogy ne legyenek benne csomók.
A krémet kanalazd vagy habzsák segítségével nyomd a cupcake-ek tetejére, majd díszítsd friss fügével.
A habzsák egyenletesebb és szebb díszítést tesz lehetővé. A fügéket tálalás előtt tedd a krémre, hogy ne áztassák el.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.