FĂŒgĂ©s-mĂ©zes parfĂ© tĂĄlalva

FĂŒgĂ©s-mĂ©zes parfĂ©

A fĂŒgĂ©s-mĂ©zes parfĂ© egy frissĂ­tƑ Ă©s Ă­nycsiklandĂł Ă©dessĂ©g, amely a fĂŒge gazdag, Ă©des Ă­zĂ©t Ă©s a mĂ©z karakteres Ă©dessĂ©gĂ©t ötvözi. A fĂŒge Ă©s a mĂ©z egy igazĂĄn harmonikus kombinĂĄciĂłt alkotnak, amely tökĂ©letesen illik a krĂ©mes parfĂ© alapjĂĄhoz. A parfĂ© ideĂĄlis vĂĄlasztĂĄs azoknak, akik egy kĂŒlönleges, de egyszerƱ Ă©dessĂ©gre vĂĄgynak, amely a tavasz Ă­zeit hozza el.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
420 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 200 ml Tejszín
⭕ 200 ml Tej
⭕ 50 g Cukor
⭕ 3 db Tojás sárgája
⭕ 4 db Friss fĂŒge
⭕ 3 ek. MĂ©z
⭕ 1 cs. Vaníliás cukor

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    KĂ©szĂ­tsd elƑ az összes hozzĂĄvalĂłt. A tejet Ă©s tejszĂ­nt öntsd egy lĂĄbasba, Ă©s melegĂ­tsd közepes lĂĄngon. Ne forrald fel, csak langyosĂ­tsd meg.

    A pontos méréshez hasznålj digitålis mérleget.

    2

    A tojås sårgåjåt a cukorral és a vaníliås cukorral habosra keverd egy tålban. Add hozzå a langyos tejet és tejszínt, majd folyamatos keverés mellett öntsd vissza a låbasba.

    A tojåssårgåjåt addig keverd a cukorral, amíg az ki nem fehéredik.

    3

    Folyamatos keverĂ©s mellett fƑzd a keverĂ©ket 5-7 percig alacsony lĂĄngon, amĂ­g egy kicsit besƱrƱsödik. Azonban ĂŒgyelj rĂĄ, hogy ne kezdjen el forrni.

    Ha a krĂ©m mĂ©gis kicsapĂłdna, azonnal vedd le a tƱzrƑl, Ă©s keverd simĂĄra egy botmixerrel.

    4

    A friss fĂŒgĂ©ket vĂĄgd aprĂł darabokra, Ă©s add hozzĂĄ a tojĂĄsos keverĂ©khez. A mĂ©zet is add hozzĂĄ, hogy az Ă©dessĂ©g Ă©s a fĂŒgĂ©k Ă­ze összeĂ©rjen.

    Ha nincs friss fĂŒgĂ©d, hasznĂĄlhatsz aszalt fĂŒgĂ©t is, de azt elƑtte ĂĄztasd be egy kis rumba vagy narancslĂ©be.

    5

    MiutĂĄn jĂłl összekeverted, szƱrd le a keverĂ©ket egy finom szƱrƑn, hogy eltĂĄvolĂ­tsd a fĂŒge darabokat. Öntsd a keverĂ©ket egy tĂĄlba, Ă©s hagyd lehƱlni szobahƑmĂ©rsĂ©kleten.

    A szƱrés azért fontos, hogy a parfé krémes és selymes legyen.

    6

    HƱtsd a keverĂ©ket legalĂĄbb 3-4 ĂłrĂĄra a hƱtƑben, hogy az Ă­zek összeĂ©rjenek Ă©s a parfĂ© jĂłl megszilĂĄrduljon.

    A parfĂ© akkor a legjobb, ha egy Ă©jszakĂĄt a hƱtƑben pihen.