A paradicsomokat mosd meg, hámozd meg és vágd apró kockákra. Tedd félre.
Ha gyorsabban szeretnéd eltávolítani a paradicsom héját, forrázd le őket pár másodpercig forró vízben, majd egy hideg vízfürdőbe tedd őket.
A hagymát és a fokhagymát apróra vágd. Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg benne a hagymát és a fokhagymát, amíg üvegesek lesznek.
A hagymát és fokhagymát ne pirítsd túl, mert könnyen megéghetnek, ami keserű ízt ad a szósznak.
Add hozzá a paradicsomot, sót, borsot és cukrot. Keverd jól össze, majd főzd közepes lángon 20-25 percig, amíg a paradicsomszósz sűrűsödik.
Ha sűrűbb szószt szeretnél, tovább főzheted, vagy egy botmixerrel pépesítheted a szószt, hogy simább legyen.
Ezalatt a fungee-t készítsd el a csomagoláson található utasítások szerint. Általában forró vízben kell főzni, amíg a víz felszívódik és a massza sűrűsödik.
Ne hagyd túl sokáig a fungee-t főzni, mert könnyen keménnyé válhat. Az ideális állapot a puha és rugalmas.
Ha a paradicsomszósz elkészült, add hozzá a bazsalikomot, és keverd el.
A friss bazsalikomot csak a végén add hozzá, hogy megőrizze aromáját.
Tálald a fungee-t a paradicsomszósszal, és élvezd az ételt friss kenyérrel vagy salátával.
A fungee-t más szószokkal is kombinálhatod, például egy csípős paprikás szósszal, hogy változatos ízeket érj el.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.