Füstölt húsos kakiage, ropogós tempura zöldségekkel és füstölt húskockákkal tálalva

Füstölt húsos kakiage

A kakiage a japán tempura egyik izgalmas változata, amelyben apróra vágott zöldségek és húsok kerülnek egy könnyű, ropogós tésztabundába. Eredete a hétköznapi japán étkezések világába nyúlik vissza, ahol a gyorsan elkészíthető, olajban sült falatok gyakori elemei az otthoni vacsoráknak és bento dobozoknak. Technikai tanács: A sikeres kakiage titka a hideg vízzel készült tészta és a megfelelő sütési hőmérséklet. Érzelmi felvezetés: Amikor a tésztába mártott füstölt hús és zöldség a forró olajba kerül, a sercegő hang és a felszálló illat azonnal meghozza az étvágyat. Ez a recept kiváló választás családi ebédekhez, baráti vacsorákhoz vagy akár izgalmas street food estékhez. Variálhatod más zöldségekkel is, mint cukkini vagy édesburgonya, és akár tengeri herkentyűket is hozzáadhatsz, ha különlegesebb ízvilágra vágysz.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
1400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
150 g Füstölt hús (pl. sonka vagy bacon)
1 db Sárgarépa
1 db Vöröshagyma
100 g Liszt
30 g Kukoricakeményítő
1 db Tojás
120 ml Víz (hideg)
0.5 tk.
500 ml Olaj (sütéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A sárgarépát és a hagymát vékony csíkokra vágd, a füstölt húst apró kockákra. Keverd őket össze egy nagy tálban.

    Minél vékonyabbra vágod a zöldségeket, annál ropogósabb lesz a kakiage állaga.

    2

    Egy külön tálban keverd össze a lisztet, keményítőt és sót. Add hozzá a tojást és hideg vizet, majd keverd csomómentes tésztává.

    A hideg víz segít, hogy a tempuratészta könnyű és ropogós maradjon sütés után.

    3

    Öntsd a tésztát a zöldséges-húsos keverékre, majd kanállal adagolj belőle kisebb kupacokat.

    Ne keverd túl a tésztát, csak épphogy álljon össze – ez biztosítja a levegős, ropogós textúrát.

    4

    Melegítsd fel az olajat egy mély serpenyőben vagy wokban kb. 170°C-ra. Süss egy-egy kupacot 2-3 percig, míg aranybarna és ropogós nem lesz.

    Ne zsúfold túl a serpenyőt – így a kakiage egyenletesen átsül és nem szívja fel túl sok olajat.

    5

    Szedj papírtörlőre minden adag kakiagét, hogy a felesleges olajat leitassa. Tálald melegen szójaszósz vagy tempura-mártás mellé.

    A kakiage frissen az igazi – ne hagyd sokáig állni, mert elveszíti ropogósságát.