A sárgarépát és a hagymát vékony csíkokra vágd, a füstölt húst apró kockákra. Keverd őket össze egy nagy tálban.
Minél vékonyabbra vágod a zöldségeket, annál ropogósabb lesz a kakiage állaga.
Egy külön tálban keverd össze a lisztet, keményítőt és sót. Add hozzá a tojást és hideg vizet, majd keverd csomómentes tésztává.
A hideg víz segít, hogy a tempuratészta könnyű és ropogós maradjon sütés után.
Öntsd a tésztát a zöldséges-húsos keverékre, majd kanállal adagolj belőle kisebb kupacokat.
Ne keverd túl a tésztát, csak épphogy álljon össze – ez biztosítja a levegős, ropogós textúrát.
Melegítsd fel az olajat egy mély serpenyőben vagy wokban kb. 170°C-ra. Süss egy-egy kupacot 2-3 percig, míg aranybarna és ropogós nem lesz.
Ne zsúfold túl a serpenyőt – így a kakiage egyenletesen átsül és nem szívja fel túl sok olajat.
Szedj papírtörlőre minden adag kakiagét, hogy a felesleges olajat leitassa. Tálald melegen szójaszósz vagy tempura-mártás mellé.
A kakiage frissen az igazi – ne hagyd sokáig állni, mert elveszíti ropogósságát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.