Keverd össze a lisztet, élesztőt, cukrot és sót egy nagy tálban. Adj hozzá langyos vizet és olívaolajat, majd gyúrd sima, rugalmas tésztává. Takard le, és hagyd kelni 1 órán át.
A víz ne legyen se túl hideg, se túl meleg, mert a meleg víz elpusztítja az élesztőt. A tésztát addig gyúrd, amíg elválik az edény falától. A keléshez meleg helyet válassz.
A megkelt tésztát oszd két egyenlő részre, majd nyújtsd ki vékony kör alakúra. Helyezd a tésztát sütőpapírral bélelt tepsire.
A tésztát óvatosan nyújtsd, hogy ne szakadjon el. Ha visszahúzódik, hagyd pihenni pár percig, majd folytasd a nyújtást.
Kend meg a tésztát paradicsomszósszal, és helyezd rá a felszeletelt füstölt mozzarella sajtot.
A füstölt mozzarella karakteres íze miatt ne használj túl sok szószt, hogy ne nyomja el a sajt ízét.
Melegítsd elő a sütőt 250°C-ra. Süsd a pizzát 10-12 percig, amíg a tészta ropogósra sül, és a sajt megolvad.
A magas hőmérséklet biztosítja, hogy a pizza tésztája ropogós legyen. Figyeld a pizzát sütés közben, hogy ne égjen meg.
Tálalás előtt díszítsd a pizzát friss bazsalikomlevelekkel, és locsold meg egy kevés olívaolajjal a gazdagabb íz érdekében.
A bazsalikom frissességet és aromát kölcsönöz a pizzának. A jó minőségű olívaolaj tovább fokozza az ízeket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.