Füstölt mozzarella Margherita pizza tálalva

Füstölt mozzarella Margherita pizza

A füstölt mozzarella Margherita pizza a klasszikus olasz recept egy modern csavarral ellátott változata. A füstölt mozzarella sajt gazdag íze tökéletesen harmonizál a paradicsomszósszal és a ropogós tésztával, míg a friss bazsalikom levelek frissességet adnak az ételnek. Ideális választás azok számára, akik szeretnének valami újat kipróbálni a hagyományos Margherita pizza helyett.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 12 perc
Teljes 1 óra 32 perc
720 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Liszt
7 g Élesztő
1 tk. Cukor
1 tk.
300 ml Langyos víz
3 ek. Olívaolaj
200 ml Paradicsomszósz
250 g Füstölt mozzarella sajt
1 csokor Friss bazsalikom

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Keverd össze a lisztet, élesztőt, cukrot és sót egy nagy tálban. Adj hozzá langyos vizet és olívaolajat, majd gyúrd sima, rugalmas tésztává. Takard le, és hagyd kelni 1 órán át.

    A víz ne legyen se túl hideg, se túl meleg, mert a meleg víz elpusztítja az élesztőt. A tésztát addig gyúrd, amíg elválik az edény falától. A keléshez meleg helyet válassz.

    2

    A megkelt tésztát oszd két egyenlő részre, majd nyújtsd ki vékony kör alakúra. Helyezd a tésztát sütőpapírral bélelt tepsire.

    A tésztát óvatosan nyújtsd, hogy ne szakadjon el. Ha visszahúzódik, hagyd pihenni pár percig, majd folytasd a nyújtást.

    3

    Kend meg a tésztát paradicsomszósszal, és helyezd rá a felszeletelt füstölt mozzarella sajtot.

    A füstölt mozzarella karakteres íze miatt ne használj túl sok szószt, hogy ne nyomja el a sajt ízét.

    4

    Melegítsd elő a sütőt 250°C-ra. Süsd a pizzát 10-12 percig, amíg a tészta ropogósra sül, és a sajt megolvad.

    A magas hőmérséklet biztosítja, hogy a pizza tésztája ropogós legyen. Figyeld a pizzát sütés közben, hogy ne égjen meg.

    5

    Tálalás előtt díszítsd a pizzát friss bazsalikomlevelekkel, és locsold meg egy kevés olívaolajjal a gazdagabb íz érdekében.

    A bazsalikom frissességet és aromát kölcsönöz a pizzának. A jó minőségű olívaolaj tovább fokozza az ízeket.