Készítsd elő az alapanyagokat: a fokhagymát hámozd meg és aprítsd finomra, a lime-okat facsard ki.
A lime-ok kifacsarása előtt görgesd át őket a pulton, így több levet tudsz kinyerni.
Egy közepes lábasban melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Add hozzá az aprított fokhagymát, és párold 1-2 percig, amíg illatos lesz.
Vigyázz, a fokhagyma ne barnuljon meg, mert megkeseredik!
Add hozzá a vajat, és keverd, amíg el nem olvad.
Használj jó minőségű vajat a legjobb íz érdekében.
Keverd bele a füstölt paprikát, lime levét, sót és borsot. Tartsd alacsony hőmérsékleten, hogy a szósz ne forrjon fel.
A füstölt paprika intenzív ízű, kezdd kevesebbel, és kóstolás után adj hozzá többet, ha szükséges.
Kóstold meg a szószt, és ha szükséges, állítsd be az ízeket több lime lével az édességért vagy paprikával a füstös ízért.
Ha túl savanyú a szósz, egy csipet cukorral vagy mézzel ellensúlyozhatod.
Tálald a vajszószt grillezett húsok, tenger gyümölcsei, vagy sült zöldségek mellé.
A szósz a legjobb frissen, de ha marad, hűtőben tárolhatod, és felhasználás előtt óvatosan melegítsd fel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.