Füstölt paprikás lime vajszósz tálalva

Füstölt paprikás lime vajszósz

A füstölt paprikás lime vajszósz egy egyedülálló kombinációt kínál a füstös paprika, a friss lime és a vaj gazdag ízvilága között. A lime frissessége és a füstölt paprika meleg fűszeressége harmonikusan egészítik ki egymást. Ez a szósz ideális választás grillezett húsokhoz, tenger gyümölcseihez, vagy akár sült zöldségekhez is. Képzeld el, ahogy a füstölt paprika és lime illata keveredik a vaj gazdag, lágy textúrájával – ez a szósz egy igazán különleges élményt nyújt.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 10 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
100 g Vaj
2 db Friss lime lé
10 g Füstölt paprika
2 gerezd Fokhagyma
20 ml Olívaolaj
5 g
3 g Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő az alapanyagokat: a fokhagymát hámozd meg és aprítsd finomra, a lime-okat facsard ki.

    A lime-ok kifacsarása előtt görgesd át őket a pulton, így több levet tudsz kinyerni.

    2

    Egy közepes lábasban melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Add hozzá az aprított fokhagymát, és párold 1-2 percig, amíg illatos lesz.

    Vigyázz, a fokhagyma ne barnuljon meg, mert megkeseredik!

    3

    Add hozzá a vajat, és keverd, amíg el nem olvad.

    Használj jó minőségű vajat a legjobb íz érdekében.

    4

    Keverd bele a füstölt paprikát, lime levét, sót és borsot. Tartsd alacsony hőmérsékleten, hogy a szósz ne forrjon fel.

    A füstölt paprika intenzív ízű, kezdd kevesebbel, és kóstolás után adj hozzá többet, ha szükséges.

    5

    Kóstold meg a szószt, és ha szükséges, állítsd be az ízeket több lime lével az édességért vagy paprikával a füstös ízért.

    Ha túl savanyú a szósz, egy csipet cukorral vagy mézzel ellensúlyozhatod.

    6

    Tálald a vajszószt grillezett húsok, tenger gyümölcsei, vagy sült zöldségek mellé.

    A szósz a legjobb frissen, de ha marad, hűtőben tárolhatod, és felhasználás előtt óvatosan melegítsd fel.