Hámozd meg a burgonyát, és vágd egyforma méretű kockákra. A fokhagymát pucold meg, és aprítsd finomra.
A burgonyát érdemes kb. 2 cm-es kockákra vágni, így egyenletesen sülnek meg.
Egy nagy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és helyezd rá a burgonyakockákat. Locsold meg olívaolajjal, majd szórd meg sóval, borssal és az aprított fokhagymával.
A sütőpapír megakadályozza, hogy a burgonya leragadjon a tepsi aljára, és könnyebb lesz a takarítás.
Tedd a rozmaringágakat a burgonya közé, majd keverd össze alaposan, hogy minden egyenletesen befedje a fűszereket.
A rozmaringágakat érdemes kissé összetörni, hogy jobban kiadják az aromájukat.
Előmelegített sütőben, 200°C-on süsd a burgonyát 35-40 percig, amíg aranybarnára sül.
Félidőben érdemes átforgatni a burgonyát, hogy minden oldala egyenletesen süljön.
Amíg a burgonya sül, a füstölt sonkát szeleteld fel vékonyra. Ha szükséges, melegítsd át egy serpenyőben közepes lángon.
A sonkát nem szükséges túlsütni, elég csak átmelegíteni, hogy ne legyen hideg.
Tálald a sült burgonyát és a füstölt sonkát forrón. Friss salátával vagy savanyúsággal kínáld.
A sült krumplihoz kínálhatsz különféle mártásokat, például fokhagymás tejfölt vagy ketchup-ot. A savanyúság remekül ellensúlyozza a sonka sós ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.