Füstölt sonka sült krumplival tálalva

Füstölt sonka sült krumplival

A füstölt sonka és sült krumpli kombinációja a magyar konyha egyik klasszikusa. Ez az egyszerű étel tökéletes választás, ha gyorsan szeretnél valami laktatót és finomat készíteni. A sült burgonya ropogós textúrája és a sonka füstös íze együtt lenyűgöző harmóniát alkot. Ez a recept nemcsak hétköznapokra, hanem ünnepi alkalmakra is tökéletes választás, hiszen minden korosztály imádni fogja.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Füstölt sonka
1 kg Burgonya
3 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
3 gerezd Fokhagyma
2 ág Friss rozmaring

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Hámozd meg a burgonyát, és vágd egyforma méretű kockákra. A fokhagymát pucold meg, és aprítsd finomra.

    A burgonyát érdemes kb. 2 cm-es kockákra vágni, így egyenletesen sülnek meg.

    2

    Egy nagy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és helyezd rá a burgonyakockákat. Locsold meg olívaolajjal, majd szórd meg sóval, borssal és az aprított fokhagymával.

    A sütőpapír megakadályozza, hogy a burgonya leragadjon a tepsi aljára, és könnyebb lesz a takarítás.

    3

    Tedd a rozmaringágakat a burgonya közé, majd keverd össze alaposan, hogy minden egyenletesen befedje a fűszereket.

    A rozmaringágakat érdemes kissé összetörni, hogy jobban kiadják az aromájukat.

    4

    Előmelegített sütőben, 200°C-on süsd a burgonyát 35-40 percig, amíg aranybarnára sül.

    Félidőben érdemes átforgatni a burgonyát, hogy minden oldala egyenletesen süljön.

    5

    Amíg a burgonya sül, a füstölt sonkát szeleteld fel vékonyra. Ha szükséges, melegítsd át egy serpenyőben közepes lángon.

    A sonkát nem szükséges túlsütni, elég csak átmelegíteni, hogy ne legyen hideg.

    6

    Tálald a sült burgonyát és a füstölt sonkát forrón. Friss salátával vagy savanyúsággal kínáld.

    A sült krumplihoz kínálhatsz különféle mártásokat, például fokhagymás tejfölt vagy ketchup-ot. A savanyúság remekül ellensúlyozza a sonka sós ízét.