Kezdésként hámozd meg a sárgarépát, majd vágd vékony csíkokra (julienne-re). Az uborkát mosd meg és szintén vágd hosszanti, vékony szeletekre. Tipp: használhatsz zöldségszeletelőt a gyorsabb és egyenletes eredményért.
Ha nincs időd a zöldségeket aprólékosan vágni, használhatsz készen kapható saláta mixet is, ami tartalmaz sárgarépát és uborkát.
A füstölt sonkát vágd vékony szeletekre, ha még nem szeletelt formában vásároltad. A szeleteket lehet kisebb darabokra is tépkedni, így könnyebb lesz őket elrendezni a buciban.
A sonka helyett használhatsz más felvágottat is, például csirkemell sonkát vagy pulykasonkát.
Egy kis tálban keverd össze a majonézt, magos mustárt és a citromlevet. Ez egy könnyű, ízes öntet lesz, ami jól kiegészíti a füstölt sonka karakteres ízét. Tipp: ha pikánsabb ízt szeretnél, adj hozzá egy csipet cayenne borsot is.
A majonéz helyett használhatsz görög joghurtot is, hogy könnyebb legyen az öntet. A citromlé helyett lime-ot is használhatsz.
Gőzöld meg a bao bucikat egy bambusz- vagy fémgőzölőben 5-6 percig, amíg puhák és átmelegedettek lesznek. Ügyelj arra, hogy ne túl sokáig gőzöld őket, mert szétázhatnak.
Ha nincs gőzölőd, egy lábasba tegyél vizet, forrald fel, majd helyezz rá egy szűrőt. A szűrőbe tedd a bucikat, és fedd le.
A megpuhult bucikat óvatosan nyisd szét. Kanalazz egy kevés majonézes öntetet az aljára, helyezz rá néhány szelet sonkát, majd uborkát és sárgarépát is. Tipp: ne töltsd túl a bucikat, így könnyebben kézbe vehetők és nem esik ki belőlük a töltelék.
A bucikat megtöltheted előre is, de akkor a zöldségek meglágyulhatnak. Érdemes közvetlenül tálalás előtt megtölteni őket.
Szórd meg ízlés szerint sóval és borssal, majd azonnal tálald. Tálaláshoz kínálhatsz mellé extra szószt vagy friss citromgerezdeket.
Kínálhatsz mellé szójaszószt, chiliszószt, vagy akár édes-savanyú szószt is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.