Forralj fel 200 ml vizet, majd add hozzá a fekete tea filtert, és hagyd ázni 3-5 percig.
A tea áztatási ideje befolyásolja az ízét. Ha erősebb teát szeretnél, hagyd tovább ázni.
Közben a gyömbért hámozd meg és vágd vékony szeletekre, hogy az íze jobban kioldódjon.
A gyömbért vékonyan hámozd meg, mert a héja alatt van a legtöbb íz.
Egy lábasban melegítsd fel a frissen facsart almalevet, majd add hozzá a fahéjrudat, a szegfűszeget, a szerecsendiót és a gyömbért.
Használj jó minőségű, 100%-os almalevet a legjobb ízhatás érdekében.
Lassú tűzön főzd az almás keveréket 5 percig, hogy a fűszerek íze jól összeérjen.
Ne forrald fel a keveréket, csak melegítsd, hogy a fűszerek ne veszítsék el az aromájukat.
Vedd ki a fekete tea filtert a vízből, majd öntsd hozzá a fűszeres almás keverékhez.
A teafiltert ne nyomkodd ki, mert a keserű anyagok is belekerülhetnek a teába.
Keverd hozzá a mézet és a citromlevet, majd szűrd le az italt, hogy eltávolítsd a fűszerek és a gyömbér darabjait.
A méz mennyiségét ízlés szerint változtathatod. A citromlé segít kiemelni az ízeket.
Öntsd ki bögrékbe, és díszítheted egy fahéjrúddal vagy egy vékony almaszelettel a tetején.
A tea szebb lesz, ha a bögre szélét almaszelettel díszíted.
Azonnal fogyaszd, és élvezd a melegítő, fűszeres almás tea gazdag ízét!
A teát kínálhatod mézzel vagy citromlével is, ízlés szerint.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.