A narancsot alaposan mosd meg, majd vágd vékony szeletekre.
A legjobb eredmény érdekében használj kezeletlen, bio narancsot, így a héja is nyugodtan benne maradhat az italban.
Egy lábosba öntsd az almabort, majd add hozzá a bodzaszörpöt, a fahéjrudat, a szegfűszeget és a csillagánizst.
A fűszerek mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Ha intenzívebb ízt szeretnél, használj több fűszert.
Közepes lángon kezdd el melegíteni az italt, de ne hagyd felforrni, hogy az alkohol ne párologjon el.
Fontos, hogy ne forrald az italt, mert az alkohol elpárolog, és az ízek sem érvényesülnek megfelelően. A cél, hogy a fűszerek íze szépen átjárja az almabort.
Add hozzá a mézet és a narancsszeleteket, majd keverd össze, és hagyd állni 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A méz mennyiségét ízlés szerint állítsd be. Ha nem szereted a mézet, használhatsz más édesítőszert is, például agavé szirupot vagy juharszirupot.
Szűrd le a fűszereket az italból, majd öntsd poharakba és díszítsd egy narancskarikával vagy fahéjrúddal.
A szűréshez használhatsz sűrű szövésű szűrőt vagy gézlapot, hogy biztosan eltávolítsd az összes fűszermaradékot.
Azonnal tálald, hogy a melegítő és fűszeres ízek a legjobb formájukban élvezhetők legyenek.
Ha még különlegesebbé szeretnéd tenni, adj hozzá egy kevés rumot vagy brandyt a poharakba tálalás előtt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.