Fűszeres bodzás cider pohárban

Fűszeres bodzás cider

A fűszeres bodzás cider egy különleges, melegítő ital, amely tökéletes választás hideg téli estékre vagy ünnepi összejövetelekre. Az almabor enyhén savanykás és gyümölcsös ízét a bodzaszörp édes és virágos aromája egészíti ki, míg a fahéj, szegfűszeg és csillagánizs fűszeres mélységet adnak az italnak. A narancsszeletek friss citrusosságot hoznak, a méz pedig lágy édességet ad hozzá. Ez az ital nemcsak ízletes, hanem illatos és hangulatos is, így kiváló választás hűvös estéken vagy baráti összejöveteleken.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 15 perc
200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
500 ml Almabor (cider)
50 ml Bodzaszörp
1 db Fahéjrúd
4 db Szegfűszeg
1 db Narancs
1 ek. Méz
1 db Csillagánizs

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A narancsot alaposan mosd meg, majd vágd vékony szeletekre.

    A legjobb eredmény érdekében használj kezeletlen, bio narancsot, így a héja is nyugodtan benne maradhat az italban.

    2

    Egy lábosba öntsd az almabort, majd add hozzá a bodzaszörpöt, a fahéjrudat, a szegfűszeget és a csillagánizst.

    A fűszerek mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Ha intenzívebb ízt szeretnél, használj több fűszert.

    3

    Közepes lángon kezdd el melegíteni az italt, de ne hagyd felforrni, hogy az alkohol ne párologjon el.

    Fontos, hogy ne forrald az italt, mert az alkohol elpárolog, és az ízek sem érvényesülnek megfelelően. A cél, hogy a fűszerek íze szépen átjárja az almabort.

    4

    Add hozzá a mézet és a narancsszeleteket, majd keverd össze, és hagyd állni 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A méz mennyiségét ízlés szerint állítsd be. Ha nem szereted a mézet, használhatsz más édesítőszert is, például agavé szirupot vagy juharszirupot.

    5

    Szűrd le a fűszereket az italból, majd öntsd poharakba és díszítsd egy narancskarikával vagy fahéjrúddal.

    A szűréshez használhatsz sűrű szövésű szűrőt vagy gézlapot, hogy biztosan eltávolítsd az összes fűszermaradékot.

    6

    Azonnal tálald, hogy a melegítő és fűszeres ízek a legjobb formájukban élvezhetők legyenek.

    Ha még különlegesebbé szeretnéd tenni, adj hozzá egy kevés rumot vagy brandyt a poharakba tálalás előtt.