Készítsd elő az alapanyagokat. A narancsot alaposan mosd meg, majd vágd fel vastagabb szeletekre. A gyömbért hámozd meg, és vágd vékony szeletekre.
A narancsot érdemes bio narancsból készíteni, mivel a héja is belekerül az italba.
Egy közepes méretű lábasban öntsd fel az almalevet, és kezdd el közepes lángon melegíteni.
A legjobb, ha 100%-os almalevet használsz, nem almalé koncentrátumot.
Add hozzá a fahéjrudakat, a szegfűszeget, a szerecsendiót, a gyömbért és a narancsszeleteket. Keverd össze óvatosan.
A fűszerek mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Ha intenzívebb ízt szeretnél, használj több fűszert.
Lassan melegítsd a keveréket, de ne forrald fel! Hagyd gyöngyözve főni kb. 20 percig, hogy a fűszerek aromái teljesen átjárják az almalevet.
Fontos, hogy ne forrald fel, mert akkor a fűszerek keserűvé válhatnak.
Zárd el a hőt, és hagyd állni a keveréket 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Ez a pihentetés segít, hogy az ízek jobban összeérjenek és intenzívebbek legyenek.
Szűrd le a cidert egy finom szűrőn keresztül egy kancsóba vagy közvetlenül a bögrékbe.
A szűrés során használhatsz gézlapot is, hogy a cider teljesen tiszta legyen.
Adj hozzá mézet ízlés szerint, és keverd el, amíg teljesen fel nem oldódik. Melegen tálald!
A méz helyett használhatsz juharszirupot vagy más édesítőszert is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.