Alaposan öblítsd le a heringfiléket hideg víz alatt, majd töröld szárazra papírtörlővel.
A hering frissességének ellenőrzéséhez szagold meg. Ha kellemetlen szaga van, ne használd fel.
Vágd a heringfiléket kb. 3-4 cm-es darabokra, majd helyezd őket egy nagy tálba.
A kisebb darabok jobban átveszik a pác ízét.
Sterilizáld a befőttesüvegeket és a fedőket forró vízben 10 percig, majd hagyd őket megszáradni.
A sterilizálás elengedhetetlen a tartósításhoz, különösen a hal esetében.
Vékonyan szeleteld fel a vöröshagymát és a fokhagymát, majd rétegezd őket a heringfilékkel együtt az üvegekbe.
A vöröshagyma és a fokhagyma íze jól passzol a heringhez, de ha nem szereted, el is hagyhatod.
Egy közepes lábasban forrald össze az ecetet, a vizet, a sót és a cukrot, majd add hozzá a mustármagot, a fekete borsot, a szegfűszeget, a fahéjat és a babérlevelet.
Kóstold meg a pácot, és igazítsd az ízeket a saját ízlésed szerint. Ha édesebben szereted, adj hozzá több cukrot, ha savanyúbban, több ecetet.
Főzd a pácot alacsony hőfokon 5 percig, hogy az ízek összeérjenek, majd hagyd kissé hűlni.
A pácot ne forrald túl sokáig, mert az ecet elpárologhat.
Öntsd a langyos ecetes levet a heringre az üvegekben, ügyelve arra, hogy teljesen ellepje a halat.
Ha nem lepi el teljesen a lé a heringet, akkor könnyen megromolhat. Ha szükséges, készíts több pácot.
Zárd le az üvegeket, majd hagyd őket szobahőmérsékleten kihűlni. Ezután tedd a hűtőbe legalább 48 órára, hogy az ízek összeérjenek.
A hűtőben tárolás segít a tartósításban és az ízek összeérésében.
A savanyított hering 3-4 nap érlelés után lesz a legfinomabb, de akár egy hétig is tárolhatod a hűtőben.
A savanyított hering kiváló előétel, de szendvicsbe is teheted.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.