A kaliforniai paprikákat alaposan mosd meg, vágd félbe, és távolítsd el a magházat. Szeleteld vékony csíkokra vagy kockákra.
A különböző színű kaliforniai paprikák (piros, sárga, narancssárga) használatával színpompásabbá teheted a savanyúságot. A vékony csíkok gyorsabban átveszik az ízeket.
Egy sterilizált üvegbe helyezd el a paprikacsíkokat, a vékonyra szeletelt fokhagymagerezdeket, a babérlevelet és az apróra vágott chilipaprikát.
A sterilizálás nagyon fontos a tartósításhoz. Forrald ki az üvegeket és a fedőket, vagy tedd őket a sütőbe rövid időre. A fokhagymát vékonyra szeletelve jobban kiadja az ízét.
Egy lábosban forrald fel az ecetet, a vizet, a barnacukrot, a sót, a feketeborsot, a mustármagot, a köménymagot, a koriandermagot és a kaprot. Hagyd pár percig főni, majd vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni szobahőmérsékletre.
A fűszerekkel bátran kísérletezz! Ha szereted az édesebb ízeket, adj hozzá több barnacukrot. Ha pikánsabbat szeretnél, tegyél bele több chili-t vagy borsot.
Öntsd a kihűlt fűszeres savanyító levet a paprikákra úgy, hogy teljesen ellepje őket.
Fontos, hogy a lé teljesen ellepje a paprikákat, különben azok megromolhatnak. Ha szükséges, készíts még egy kis savanyító levet.
Zárd le az üveget, és tedd hűtőszekrénybe legalább 24 órára, hogy az ízek összeérjenek.
A hűtőszekrényben való érlelés alatt az ízek összeérnek és a paprika állaga is javul. Időnként rázd meg az üveget, hogy a fűszerek egyenletesen eloszoljanak.
Fogyasztás előtt hagyd állni legalább 48 órát a hűtőben, hogy az ízek teljesen kialakuljanak.
Minél tovább áll a hűtőben, annál finomabb lesz a savanyúság. Akár több hétig is eláll, ha megfelelően sterilizáltad az üveget.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.