Mosd meg a padlizsánt, vágd fel vastag szeletekre, majd sózd be, és hagyd állni 10 percig, hogy az esetleges keserű ízt eltávolítsd.
A sózás segít eltávolítani a padlizsán keserű ízét és a felesleges nedvességet, így sütéskor jobban fog pirulni.
Öblítsd le a padlizsánt, és kend meg olívaolajjal. Szórd meg a fűszerekkel, és süsd előmelegített sütőben 200°C-on 25 percig.
A fűszereket ízlés szerint variálhatod. A füstölt paprika, a fokhagymapor és a chili pehely is jól illik a padlizsánhoz.
Közben főzd meg a quinoát az utasítások szerint, majd hagyd kihűlni.
A quinoát alaposan mosd át főzés előtt, hogy eltávolítsd a keserű szaponinokat.
Készítsd elő a többi hozzávalót: szeleteld fel az avokádót, mosd meg a spenótot, és csepegtesd le a csicseriborsót.
Az avokádót közvetlenül tálalás előtt szeleteld fel, hogy ne barnuljon meg.
Egy tálban helyezd el a quinoát alapként, majd rendezd el rajta a sült padlizsánt, a spenótot, a csicseriborsót és az avokádót.
A tál összeállításánál használhatod a kreativitásodat, és tetszőlegesen elrendezheted az alapanyagokat.
Locsold meg a tálat tahinivel és citromlével, majd szórd meg szezámmaggal. Tálalás előtt díszítsd friss petrezselyemmel.
A tahini helyett használhatsz más magvajat is, például mandulavajat vagy kesuvajat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.