FƱszeres szegfƱszeges puncs tålalva

FƱszeres szegfƱszeges puncs

A puncs eredete IndiĂĄra vezethetƑ vissza, ahol az eurĂłpai kereskedƑk fedeztĂ©k fel ezt a melegĂ­tƑ fƱszeres italt. Az angolok tettĂ©k nĂ©pszerƱvĂ© a 17. szĂĄzadban, majd az idƑk sorĂĄn szĂĄmos vĂĄltozata szĂŒletett. Ez a szegfƱszeges Ă©s fahĂ©jas verziĂł a hideg Ă©vszakokra lett tökĂ©letesĂ­tve, mivel a fƱszerek melegĂ­tƑ hatĂĄssal bĂ­rnak. A mĂ©z Ă©s a citrusok kellemes Ă©des-savanyĂș egyensĂșlyt teremtenek, mĂ­g a csillagĂĄnizs Ă©s a gyömbĂ©r mĂ©ly, fƱszeres jegyeket adnak az italnak. IdeĂĄlis vĂĄlasztĂĄs csalĂĄdi összejövetelekre vagy egy hideg estĂ©n, amikor egy forrĂł italra vĂĄgysz. PrĂłbĂĄld ki ezt az otthon is könnyen elkĂ©szĂ­thetƑ fƱszeres puncsot, Ă©s Ă©lvezd az ĂŒnnepi hangulatot egy pohĂĄrnyi melegsĂ©gben!

ElƑkĂ©szĂŒlet 5 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 20 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 3
⭕ 500 ml AlmalĂ©
⭕ 250 ml NarancslĂ©
⭕ 1 db Citrom
⭕ 2 ek. MĂ©z
⭕ 5 db SzegfƱszeg
⭕ 1 db FahĂ©jrĂșd
⭕ 1 db Csillagánizs
⭕ 5 g GyömbĂ©r
⭕ 250 ml Víz

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    Öntsd az almalevet Ă©s a narancslevet egy közepes mĂ©retƱ lĂĄbosba.

    A legjobb Ă­z Ă©rdekĂ©ben hasznĂĄlj 100%-os gyĂŒmölcstartalmĂș leveket.

    2

    Vågd fel a citromot vékony szeletekre, és add hozzå az italhoz.

    A citromot mosd meg alaposan, mielƑtt felvágod.

    3

    Tedd bele a szegfƱszeget, a fahéjrudat, a csillagånizst és a reszelt gyömbért a låbosba.

    A fƱszereket ízlés szerint variålhatod. Példåul adhatsz hozzå egy kevés kardamomot is.

    4

    Önts hozzĂĄ 250 ml vizet, majd közepes lĂĄngon kezdd el melegĂ­teni.

    A víz segít a fƱszerek ízének kibontakozåsåban.

    5

    Adj hozzĂĄ kĂ©t evƑkanĂĄl mĂ©zet, Ă©s keverd el alaposan, hogy feloldĂłdjon.

    A mĂ©z mennyisĂ©gĂ©t Ă­zlĂ©s szerint ĂĄllĂ­tsd be. HasznĂĄlhatsz mĂĄs Ă©desĂ­tƑszert is, pĂ©ldĂĄul agavĂ© szirupot.

    6

    Lassan melegítsd 10-15 percig, de ne forrald fel, hogy a fƱszerek íze jól kioldódjon.

    A forralås tönkreteheti a fƱszerek aromåjåt, ezért figyelj rå, hogy csak melegítsd az italt.

    7

    Vedd le a tƱzrƑl, Ă©s hagyd ĂĄllni nĂ©hĂĄny percig, hogy az Ă­zek mĂ©g jobban összeĂ©rjenek.

    Az ållås sorån a fƱszerek íze még jobban åtjårja a puncsot.

    8

    SzƱrd le a puncsot egy kancsóba vagy bögrékbe, majd tålald forrón.

    A szƱrĂ©shez hasznĂĄlhatsz sƱrƱ szövĂ©sƱ szƱrƑt.

    9

    DĂ­szĂ­tsd egy friss citromkarikĂĄval vagy egy fahĂ©jrĂșddal a pohĂĄrban.

    A poharak szélét belemårthatod cukorba, hogy még mutatósabb legyen a puncs.