Öntsd az almalevet és a narancslevet egy közepes méretű lábosba.
A legjobb íz érdekében használj 100%-os gyümölcstartalmú leveket.
Vágd fel a citromot vékony szeletekre, és add hozzá az italhoz.
A citromot mosd meg alaposan, mielőtt felvágod.
Tedd bele a szegfűszeget, a fahéjrudat, a csillagánizst és a reszelt gyömbért a lábosba.
A fűszereket ízlés szerint variálhatod. Például adhatsz hozzá egy kevés kardamomot is.
Önts hozzá 250 ml vizet, majd közepes lángon kezdd el melegíteni.
A víz segít a fűszerek ízének kibontakozásában.
Adj hozzá két evőkanál mézet, és keverd el alaposan, hogy feloldódjon.
A méz mennyiségét ízlés szerint állítsd be. Használhatsz más édesítőszert is, például agavé szirupot.
Lassan melegítsd 10-15 percig, de ne forrald fel, hogy a fűszerek íze jól kioldódjon.
A forralás tönkreteheti a fűszerek aromáját, ezért figyelj rá, hogy csak melegítsd az italt.
Vedd le a tűzről, és hagyd állni néhány percig, hogy az ízek még jobban összeérjenek.
Az állás során a fűszerek íze még jobban átjárja a puncsot.
Szűrd le a puncsot egy kancsóba vagy bögrékbe, majd tálald forrón.
A szűréshez használhatsz sűrű szövésű szűrőt.
Díszítsd egy friss citromkarikával vagy egy fahéjrúddal a pohárban.
A poharak szélét belemárthatod cukorba, hogy még mutatósabb legyen a puncs.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.