Fűszeres szegfűszeges puncs tálalva

Fűszeres szegfűszeges puncs

A puncs eredete Indiára vezethető vissza, ahol az európai kereskedők fedezték fel ezt a melegítő fűszeres italt. Az angolok tették népszerűvé a 17. században, majd az idők során számos változata született. Ez a szegfűszeges és fahéjas verzió a hideg évszakokra lett tökéletesítve, mivel a fűszerek melegítő hatással bírnak. A méz és a citrusok kellemes édes-savanyú egyensúlyt teremtenek, míg a csillagánizs és a gyömbér mély, fűszeres jegyeket adnak az italnak. Ideális választás családi összejövetelekre vagy egy hideg estén, amikor egy forró italra vágysz. Próbáld ki ezt az otthon is könnyen elkészíthető fűszeres puncsot, és élvezd az ünnepi hangulatot egy pohárnyi melegségben!

Előkészület 5 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 20 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 3
500 ml Almalé
250 ml Narancslé
1 db Citrom
2 ek. Méz
5 db Szegfűszeg
1 db Fahéjrúd
1 db Csillagánizs
5 g Gyömbér
250 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Öntsd az almalevet és a narancslevet egy közepes méretű lábosba.

    A legjobb íz érdekében használj 100%-os gyümölcstartalmú leveket.

    2

    Vágd fel a citromot vékony szeletekre, és add hozzá az italhoz.

    A citromot mosd meg alaposan, mielőtt felvágod.

    3

    Tedd bele a szegfűszeget, a fahéjrudat, a csillagánizst és a reszelt gyömbért a lábosba.

    A fűszereket ízlés szerint variálhatod. Például adhatsz hozzá egy kevés kardamomot is.

    4

    Önts hozzá 250 ml vizet, majd közepes lángon kezdd el melegíteni.

    A víz segít a fűszerek ízének kibontakozásában.

    5

    Adj hozzá két evőkanál mézet, és keverd el alaposan, hogy feloldódjon.

    A méz mennyiségét ízlés szerint állítsd be. Használhatsz más édesítőszert is, például agavé szirupot.

    6

    Lassan melegítsd 10-15 percig, de ne forrald fel, hogy a fűszerek íze jól kioldódjon.

    A forralás tönkreteheti a fűszerek aromáját, ezért figyelj rá, hogy csak melegítsd az italt.

    7

    Vedd le a tűzről, és hagyd állni néhány percig, hogy az ízek még jobban összeérjenek.

    Az állás során a fűszerek íze még jobban átjárja a puncsot.

    8

    Szűrd le a puncsot egy kancsóba vagy bögrékbe, majd tálald forrón.

    A szűréshez használhatsz sűrű szövésű szűrőt.

    9

    Díszítsd egy friss citromkarikával vagy egy fahéjrúddal a pohárban.

    A poharak szélét belemárthatod cukorba, hogy még mutatósabb legyen a puncs.