Fűszeres vegán töltött cukkini tálalva

Fűszeres vegán töltött cukkini

A fűszeres vegán töltött cukkini egy könnyen elkészíthető és ízletes fogás, amely remek választás egy könnyű, de laktató főételként. A vöröslencse és kuszkusz harmonikus párosítása tökéletesen kiegészíti a cukkini enyhe ízét, míg a fűszerek izgalmas ízvilágot kölcsönöznek. Ez az étel nemcsak egészséges, hanem látványos is, így különleges alkalmakra is ideális.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Cukkini
200 g Főtt vöröslencse
100 g Kuszkusz
3 ek. Paradicsompüré
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Őrölt kömény
1 tk. Őrölt koriander
1 tk. Paprika (pirospaprika)
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. A cukkinit hosszában vágd félbe, és egy kanál segítségével vájd ki a belsejét. Tedd félre a cukkini húsát.

    A cukkinit óvatosan vájd ki, hogy ne sérüljön meg a héja. A cukkini húsát ne dobd ki, mert felhasználhatod a töltelékhez.

    2

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat. Add hozzá az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, és párold puhára 3-4 perc alatt.

    A hagymát alacsony lángon párold, hogy ne égjen meg. A fokhagymát csak a végén add hozzá, mert hamarabb megég.

    3

    Add hozzá a paradicsompürét, az őrölt köményt, koriandert és pirospaprikát. Keverd jól össze, és pirítsd további 2 percig.

    A fűszereket érdemes olajban pirítani, mert így jobban kiadják az aromájukat.

    4

    Keverd bele a főtt vöröslencsét, a kuszkuszt és a félretett cukkini húsát. Ízesítsd sóval és borssal. Főzd 5 percig, amíg az ízek összeérnek.

    A vöröslencsét főzd puhára, de ne főzd szét. A kuszkuszt forró vízzel öntsd le, és hagyd állni 5 percig, amíg megpuhul.

    5

    Töltsd meg a cukkini feleket az elkészült lencsés keverékkel, és helyezd őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

    A cukkinit alaposan töltsd meg, hogy ne maradjon üres hely.

    6

    Süsd a töltött cukkinit 20-25 percig, amíg a teteje aranybarna lesz és a cukkini megpuhul.

    Ha a teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.

    7

    Tálalás előtt szórd meg aprított friss petrezselyemmel.

    A petrezselymet csak tálalás előtt add hozzá, mert a hő hatására elveszíti az ízét.