FƱszeres vegån töltött cukkini tålalva

FƱszeres vegån töltött cukkini

A fƱszeres vegĂĄn töltött cukkini egy könnyen elkĂ©szĂ­thetƑ Ă©s Ă­zletes fogĂĄs, amely remek vĂĄlasztĂĄs egy könnyƱ, de laktatĂł fƑételkĂ©nt. A vöröslencse Ă©s kuszkusz harmonikus pĂĄrosĂ­tĂĄsa tökĂ©letesen kiegĂ©szĂ­ti a cukkini enyhe Ă­zĂ©t, mĂ­g a fƱszerek izgalmas Ă­zvilĂĄgot kölcsönöznek. Ez az Ă©tel nemcsak egĂ©szsĂ©ges, hanem lĂĄtvĂĄnyos is, Ă­gy kĂŒlönleges alkalmakra is ideĂĄlis.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 4 db Cukkini
⭕ 200 g FƑtt vöröslencse
⭕ 100 g Kuszkusz
⭕ 3 ek. ParadicsompĂŒrĂ©
⭕ 1 db Vöröshagyma
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 tk. Ɛrölt kömĂ©ny
⭕ 1 tk. Ɛrölt koriander
⭕ 1 tk. Paprika (pirospaprika)
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Bors
⭕ 2 ek. Friss petrezselyem

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    MelegĂ­tsd elƑ a sĂŒtƑt 200°C-ra. A cukkinit hosszĂĄban vĂĄgd fĂ©lbe, Ă©s egy kanĂĄl segĂ­tsĂ©gĂ©vel vĂĄjd ki a belsejĂ©t. Tedd fĂ©lre a cukkini hĂșsĂĄt.

    A cukkinit Ăłvatosan vĂĄjd ki, hogy ne sĂ©rĂŒljön meg a hĂ©ja. A cukkini hĂșsĂĄt ne dobd ki, mert felhasznĂĄlhatod a töltelĂ©khez.

    2

    Egy serpenyƑben hevĂ­tsd fel az olĂ­vaolajat. Add hozzĂĄ az aprĂłra vĂĄgott vöröshagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt, Ă©s pĂĄrold puhĂĄra 3-4 perc alatt.

    A hagymåt alacsony långon pårold, hogy ne égjen meg. A fokhagymåt csak a végén add hozzå, mert hamarabb megég.

    3

    Add hozzĂĄ a paradicsompĂŒrĂ©t, az Ƒrölt kömĂ©nyt, koriandert Ă©s pirospaprikĂĄt. Keverd jĂłl össze, Ă©s pirĂ­tsd tovĂĄbbi 2 percig.

    A fƱszereket érdemes olajban pirítani, mert így jobban kiadjåk az aromåjukat.

    4

    Keverd bele a fƑtt vöröslencsĂ©t, a kuszkuszt Ă©s a fĂ©lretett cukkini hĂșsĂĄt. ÍzesĂ­tsd sĂłval Ă©s borssal. FƑzd 5 percig, amĂ­g az Ă­zek összeĂ©rnek.

    A vöröslencsĂ©t fƑzd puhĂĄra, de ne fƑzd szĂ©t. A kuszkuszt forrĂł vĂ­zzel öntsd le, Ă©s hagyd ĂĄllni 5 percig, amĂ­g megpuhul.

    5

    Töltsd meg a cukkini feleket az elkĂ©szĂŒlt lencsĂ©s keverĂ©kkel, Ă©s helyezd Ƒket egy sĂŒtƑpapĂ­rral bĂ©lelt tepsibe.

    A cukkinit alaposan töltsd meg, hogy ne maradjon ĂŒres hely.

    6

    SĂŒsd a töltött cukkinit 20-25 percig, amĂ­g a teteje aranybarna lesz Ă©s a cukkini megpuhul.

    Ha a teteje tĂșl gyorsan barnul, takard le alufĂłliĂĄval.

    7

    Tálalás elƑtt szórd meg aprított friss petrezselyemmel.

    A petrezselymet csak tĂĄlalĂĄs elƑtt add hozzĂĄ, mert a hƑ hatĂĄsĂĄra elveszĂ­ti az Ă­zĂ©t.