A padlizsánokat vágd hosszában félbe, majd szeleteld kb. 1 cm vastag csíkokra. Helyezd őket egy gőzölőedénybe, és párold fedő alatt 5-7 percig, amíg megpuhulnak, de még kissé tartják az állagukat.
Ha nincs gőzölőd, egy szűrőt is használhatsz egy lábas fölé helyezve – csak ügyelj, hogy ne érjen a vízbe!
Ha megpuhult a padlizsán, hagyd kicsit hűlni, majd kézzel nyomkodd ki belőle a felesleges vizet. Ezután tedd egy keverőtálba.
A víz eltávolítása fontos, hogy ne híguljon el az öntet íze – gyengéden, de alaposan nyomkodd ki.
Add hozzá a finomra aprított fokhagymát, az apróra vágott újhagymát, a szezámolajat, szójaszószt, és szórd meg szezámmaggal. Keverd össze óvatosan, hogy a padlizsánszálak ne törjenek szét.
Frissen pirított szezámmaggal még intenzívebb és aromásabb lesz az étel.
Tedd a Gaji Namult hűtőbe legalább 15 percre, hogy az ízek összeérjenek. Hidegen vagy szobahőmérsékleten is tálalható, köretként vagy előételként.
Tálalás előtt szórd meg még egy kevés friss újhagymával a szebb megjelenés érdekében.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.