A tejet öntsd egy nagy lábasba, és melegítsd fel közepes lángon. Amikor kezd melegedni, add hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, majd keverd, amíg fel nem oldódnak.
A tej ne forrjon, csak legyen meleg, hogy a cukor könnyen feloldódjon benne.
A búzadarával sűrítsd a tejet. Folyamatos keverés mellett add hozzá a búzadarát, és főzd 5-7 percig, amíg a keverék sűrűsödik és krémes állagot kap.
A búzadara gyorsan fel fog szívni egy kis tejet, folyamatos keverés mellett biztosítod, hogy ne csomósodjon.
A tojásokat verjük fel, majd óvatosan keverd hozzá a sűrűsödött tejhez. Ha szükséges, add hozzá a citrom vagy narancslét is, hogy frissítse az ízeket.
Ügyelj arra, hogy ne forrósítsd túl a keveréket, hogy a tojásokat ne főzd meg. Alacsony hőmérsékleten dolgozz.
Amikor a krém elkészült, vedd le a tűzről, és hagyd hűlni.
A krém hűlni fog, és még sűrűbbé válik, így könnyebben fogod tudni betölteni a filo tésztába.
A filo tésztát egyenként vedd ki a csomagolásból, és tartsd nedvesen, hogy ne száradjon ki. A tésztát vajazd meg, majd helyezd egy sütőtálba, és készíts egy réteget.
A filo tészta nagyon vékony, így ügyelj arra, hogy minden egyes réteg meg legyen vajazva, hogy ropogós maradjon.
A krém felét öntsd a filo tésztára, majd ismét helyezd rá a filo tészta egy rétegét, vajazd meg, és ismételd meg a rétegezést a maradék krémmel.
Ne spórolj a vajjal, hogy a tészta ropogós és ínycsiklandó legyen.
Süsd a galaktobourekót előmelegített 180°C-os sütőben 30-40 percig, amíg a tészta aranybarna nem lesz.
A tésztát figyeld, mert könnyen megéghet. Ha szükséges, takard le alufóliával a sütés felénél.
A sziruphoz melegítsd fel a vizet, a cukrot és a rózsavizet egy kis lábasban, amíg a cukor fel nem oldódik. Amikor a galaktobourekó elkészült, locsold meg a sziruppal.
A szirupot langyosan öntsd a frissen sült galaktobourekóra, hogy jól beszívja azt, és édesen ropogós legyen.
Hagyd, hogy a galaktobourekó teljesen lehűljön, mielőtt tálalod.
A szirupot ne öntsd túl gyorsan, mert a túl gyors hűlés miatt a galaktobourekó kemény lesz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.