Garlic Gyoza tĂĄlalva szĂłjaszĂłsszal

Garlic Gyoza – extra fokhagymás

A gyoza japĂĄn vĂĄltozata a kĂ­nai jiaozi tĂ©sztabatyunak, amelyet JapĂĄnban finomabb, vĂ©konyabb tĂ©sztĂĄval Ă©s ropogĂłs-pĂĄrolt textĂșrĂĄval tökĂ©letesĂ­tettek. A Garlic Gyoza egy kĂŒlönleges csavart visz ebbe az Ă©telbe: az extra fokhagymĂĄs töltelĂ©k intenzĂ­v, de mĂ©gis harmonikus Ă­zvilĂĄgot nyĂșjt. Ahogy a fokhagyma pĂĄrolĂłdik, az illata azonnal melegsĂ©get Ă©s Ă©tvĂĄgyat kelt. A pirult tĂ©szta illata Ă©s a töltelĂ©k mĂ©lysĂ©ge felejthetetlennĂ© teszi ezt a fogĂĄst. A tökĂ©letes Garlic Gyoza titka az arĂĄnyokban rejlik: a fokhagyma mennyisĂ©ge legyen hatĂĄrozott, de ne nyomja el a hĂșs Ă©s zöldsĂ©gek Ă­zĂ©t. A tĂ©szta redƑzĂ©se segĂ­t abban, hogy jĂłl zĂĄrĂłdjon, Ă©s fƑzĂ©s közben ne nyĂ­ljon ki. Ez a recept kivĂĄlĂł vĂĄlasztĂĄs barĂĄti vacsorĂĄkra, street food stĂ­lusĂș estĂ©khez vagy kĂŒlönleges hĂ©tköznapokra is.

ElƑkĂ©szĂŒlet 25 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 40 perc
720 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 20 db Gyoza tĂ©szta
⭕ 300 g DarĂĄlt csirkehĂșs
⭕ 150 g Apróra vágott káposzta
⭕ 50 g Finomra reszelt sĂĄrgarĂ©pa
⭕ 2 db Újhagyma
⭕ 5 gerezd Fokhagyma
⭕ 10 g Friss gyömbĂ©r
⭕ 1 ek. Szójaszósz
⭕ 1 ek. Szezámolaj
⭕ 2 ek. Napraforgóolaj
⭕ 100 ml Víz

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    SzĂłjaSzĂłja

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezdd azzal, hogy elƑkĂ©szĂ­ted az alapanyagokat: aprĂ­tsd fel a kĂĄposztĂĄt Ă©s ĂșjhagymĂĄt, reszeld le a sĂĄrgarĂ©pĂĄt, majd hĂĄmozd meg Ă©s reszeld le az összes fokhagymĂĄt Ă©s a gyömbĂ©rt is. Tipp: ha tĂșl erƑs a fokhagyma Ă­ze, egy rĂ©szĂ©t enyhĂ©n meg is pirĂ­thatod elƑre.

    A zöldségeket minél apróbbra vågd, hogy könnyen formåzható legyen a töltelék.

    2

    Egy nagy tĂĄlban keverd össze a darĂĄlt csirkehĂșst, kĂĄposztĂĄt, rĂ©pĂĄt, ĂșjhagymĂĄt, fokhagymĂĄt, gyömbĂ©rt, szĂłjaszĂłszt Ă©s a szezĂĄmolajat. KĂ©zzel dolgozd össze alaposan. Tipp: Ă©rdemes kesztyƱt hasznĂĄlni, hogy ne maradjon fokhagymĂĄs szag a kezeden.

    A töltelĂ©ket kĂłstold meg nyersen, hogy ellenƑrizd a fƱszerezĂ©st. Ha szĂŒksĂ©ges, adj hozzĂĄ mĂ©g sĂłt, borsot vagy szĂłjaszĂłszt.

    3

    TegyĂ©l egy gyoza lapot a tenyeredbe, helyezz a közepĂ©be egy teĂĄskanĂĄlnyi töltelĂ©ket. NedvesĂ­tsd be a tĂ©szta szĂ©leit vĂ­zzel, majd hajtsd fĂ©lbe, Ă©s csĂ­pj rĂĄ kis redƑket. Tipp: a redƑzĂ©s segĂ­t abban, hogy a töltelĂ©k ne szivĂĄrogjon ki fƑzĂ©s közben.

    Ha nincs idƑd redƑzni, egyszerƱen hajtsd fĂ©lbe a tĂ©sztĂĄt, Ă©s nyomkodd le a szĂ©leit egy villĂĄval.

    4

    Egy tapadĂĄsmentes serpenyƑben melegĂ­tsd fel a napraforgĂłolajat, majd helyezd bele a gyozĂĄkat lapos oldalukon. PirĂ­tsd Ƒket 2-3 percig, mĂ­g aranybarnĂĄk nem lesznek. Tipp: ne zsĂșfold tĂșl a serpenyƑt, kĂŒlönben pĂĄrolĂłdnak, nem sĂŒlnek.

    A gyozĂĄkat szĂ©p sorban helyezd a serpenyƑbe, hogy egyenletesen sĂŒljenek.

    5

    Önts 100 ml vizet a serpenyƑbe, fedd le, majd pĂĄrold 6-7 percig, hogy a tĂ©szta ĂĄtfƑjön Ă©s a töltelĂ©k is elkĂ©szĂŒljön. Tipp: ĂŒgyelj rĂĄ, hogy a vĂ­z elpĂĄrologjon teljesen, mielƑtt levesszĂŒk a fedƑt.

    A víz helyett hasznålhatsz alaplevet is a gazdagabb ízért.

    6

    Vedd le a fedƑt, Ă©s pirĂ­tsd tovĂĄbb mĂ©g 1 percig, hogy ismĂ©t ropogĂłs legyen az aljuk. Ez a dupla textĂșra – puha Ă©s ropogĂłs – teszi olyan kĂŒlönlegessĂ© a gyozĂĄt.

    Ha az aljuk mĂĄr elĂ©g ropogĂłs, de a tetejĂŒk mĂ©g nem sĂŒlt meg elĂ©ggĂ©, fordĂ­tsd meg Ƒket, Ă©s pirĂ­tsd meg a mĂĄsik oldalukat is.

    7

    Tålald frissen szójaszósszal vagy akår fokhagymås mårtogatóval. Tipp: ha extra fokhagymås élményre vågysz, készíts fokhagymås chili olajat mellé!

    A mĂĄrtogatĂłshoz keverj össze szĂłjaszĂłszt, rizsecetet, szezĂĄmolajat Ă©s aprĂłra vĂĄgott ĂșjhagymĂĄt.