Kezdd azzal, hogy elĆkĂ©szĂted az alapanyagokat: aprĂtsd fel a kĂĄposztĂĄt Ă©s ĂșjhagymĂĄt, reszeld le a sĂĄrgarĂ©pĂĄt, majd hĂĄmozd meg Ă©s reszeld le az összes fokhagymĂĄt Ă©s a gyömbĂ©rt is. Tipp: ha tĂșl erĆs a fokhagyma Ăze, egy rĂ©szĂ©t enyhĂ©n meg is pirĂthatod elĆre.
A zöldségeket minél apróbbra vågd, hogy könnyen formåzható legyen a töltelék.
Egy nagy tĂĄlban keverd össze a darĂĄlt csirkehĂșst, kĂĄposztĂĄt, rĂ©pĂĄt, ĂșjhagymĂĄt, fokhagymĂĄt, gyömbĂ©rt, szĂłjaszĂłszt Ă©s a szezĂĄmolajat. KĂ©zzel dolgozd össze alaposan. Tipp: Ă©rdemes kesztyƱt hasznĂĄlni, hogy ne maradjon fokhagymĂĄs szag a kezeden.
A töltelĂ©ket kĂłstold meg nyersen, hogy ellenĆrizd a fƱszerezĂ©st. Ha szĂŒksĂ©ges, adj hozzĂĄ mĂ©g sĂłt, borsot vagy szĂłjaszĂłszt.
TegyĂ©l egy gyoza lapot a tenyeredbe, helyezz a közepĂ©be egy teĂĄskanĂĄlnyi töltelĂ©ket. NedvesĂtsd be a tĂ©szta szĂ©leit vĂzzel, majd hajtsd fĂ©lbe, Ă©s csĂpj rĂĄ kis redĆket. Tipp: a redĆzĂ©s segĂt abban, hogy a töltelĂ©k ne szivĂĄrogjon ki fĆzĂ©s közben.
Ha nincs idĆd redĆzni, egyszerƱen hajtsd fĂ©lbe a tĂ©sztĂĄt, Ă©s nyomkodd le a szĂ©leit egy villĂĄval.
Egy tapadĂĄsmentes serpenyĆben melegĂtsd fel a napraforgĂłolajat, majd helyezd bele a gyozĂĄkat lapos oldalukon. PirĂtsd Ćket 2-3 percig, mĂg aranybarnĂĄk nem lesznek. Tipp: ne zsĂșfold tĂșl a serpenyĆt, kĂŒlönben pĂĄrolĂłdnak, nem sĂŒlnek.
A gyozĂĄkat szĂ©p sorban helyezd a serpenyĆbe, hogy egyenletesen sĂŒljenek.
Ănts 100 ml vizet a serpenyĆbe, fedd le, majd pĂĄrold 6-7 percig, hogy a tĂ©szta ĂĄtfĆjön Ă©s a töltelĂ©k is elkĂ©szĂŒljön. Tipp: ĂŒgyelj rĂĄ, hogy a vĂz elpĂĄrologjon teljesen, mielĆtt levesszĂŒk a fedĆt.
A vĂz helyett hasznĂĄlhatsz alaplevet is a gazdagabb ĂzĂ©rt.
Vedd le a fedĆt, Ă©s pirĂtsd tovĂĄbb mĂ©g 1 percig, hogy ismĂ©t ropogĂłs legyen az aljuk. Ez a dupla textĂșra â puha Ă©s ropogĂłs â teszi olyan kĂŒlönlegessĂ© a gyozĂĄt.
Ha az aljuk mĂĄr elĂ©g ropogĂłs, de a tetejĂŒk mĂ©g nem sĂŒlt meg elĂ©ggĂ©, fordĂtsd meg Ćket, Ă©s pirĂtsd meg a mĂĄsik oldalukat is.
TĂĄlald frissen szĂłjaszĂłsszal vagy akĂĄr fokhagymĂĄs mĂĄrtogatĂłval. Tipp: ha extra fokhagymĂĄs Ă©lmĂ©nyre vĂĄgysz, kĂ©szĂts fokhagymĂĄs chili olajat mellĂ©!
A mĂĄrtogatĂłshoz keverj össze szĂłjaszĂłszt, rizsecetet, szezĂĄmolajat Ă©s aprĂłra vĂĄgott ĂșjhagymĂĄt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.