Garnélarákos pita friss zöldségekkel és krémes öntettel

Garnélarákos Pita

A garnélarákos pita egy könnyű, mégis ízletes mediterrán fogás, amely a tenger gyümölcseinek frissességét ötvözi a krémes joghurtos öntettel és ropogós pita kenyérrel. A pirított garnélarák fokhagymás, fűszeres ízével tökéletesen kiegészíti a friss zöldségeket és a krémes mártást, így egyensúlyban tartja az étel textúráját és ízvilágát. Ez a recept gyorsan elkészíthető, mégis különleges, tökéletes választás egy könnyű ebédhez vagy vacsorához.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 20 perc
560 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Pita kenyér
250 g Garnélarák (tisztított, főtt)
100 g Görög joghurt
100 g Krémsajt
1 gerezd Fokhagyma
20 ml Citromlé
30 ml Olívaolaj
1 db Uborka
2 db Paradicsom
1 db Piros hagyma
1 csokor Friss petrezselyem
1 tk.
0.5 tk. Bors
0.5 tk. Őrölt paprika

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá az apróra vágott fokhagymát és a garnélarákot. Pirítsd közepes lángon 3-4 percig, amíg a garnélarák átpuhul és enyhén aranybarna lesz.

    A garnélarákot ne süsd túl, mert kemény és rágós lesz. Akkor van kész, amikor rózsaszínre vált.

    2

    Ízesítsd sóval, borssal és őrölt paprikával, majd vedd le a tűzről és hagyd kicsit hűlni.

    Kínai ötfűszer keverékkel is nagyon finom.

    3

    Készítsd el a joghurtos öntetet: keverd össze a görög joghurtot, krémsajtot, citromlevet, apróra vágott petrezselymet, sót és borsot.

    Egy kevés reszelt citromhéjjal még frissítőbb lesz a szósz.

    4

    Szeleteld fel az uborkát, paradicsomot és piros hagymát vékony karikákra.

    A zöldségeket előre elkészítheted, így gyorsabban összeállíthatod a pitát.

    5

    Melegítsd elő a pita kenyeret egy serpenyőben vagy sütőben, hogy kissé ropogós legyen.

    A pitát ne melegítsd túl sokáig, mert kiszárad és törik.

    6

    A meleg piták belsejébe helyezd a pirított garnélarákokat, majd rendezd el rajta a friss zöldségeket.

    A garnélarákot ne süsd túl, mert gumis lesz. Épp csak addig pirítsd, amíg rózsaszín nem lesz.

    7

    Locsold meg a joghurtos öntettel, és opcionálisan szórd meg extra friss petrezselyemmel.

    A joghurtos öntet helyett használhatsz tzatzikit vagy más, könnyű öntetet is. A petrezselyem frissességet ad az ételnek.

    8

    Hajtsd össze a pitát, és azonnal tálald.

    Ha nem azonnal tálalod, csomagold be a pitát alufóliába, hogy melegen és puhán tartsd.