Gesztenyés habcsók tálalva

Gesztenyés habcsók

A gesztenyés habcsók egy elegáns és könnyed desszert, amely kiváló választás különleges alkalmakra, például karácsonyi összejövetelekre. A ropogós habcsók és a krémes gesztenyepüré tökéletes harmóniát alkot. Ez az édesség gyorsan a család kedvencévé válhat, hála egyszerű elkészítési módjának és finom ízvilágának.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 2 óra
Teljes 2 óra 20 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 10
4 db Tojásfehérje
200 g Porcukor
150 g Gesztenyepüré
200 ml Tejszín (habtejszín)
1 csipet Csipet só
50 g Csokoládé reszelék (díszítéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 100°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    A sütőpapír megakadályozza, hogy a habcsókok leragadjanak.

    2

    A tojásfehérjéket egy csipet sóval verd kemény habbá, majd fokozatosan add hozzá a porcukrot, és addig keverd, amíg a hab fényes és kemény nem lesz.

    A tojásfehérjék legyenek szobahőmérsékletűek, és zsírtalan edényben verd fel őket. A porcukrot lassan, kanalanként add hozzá, hogy a hab kemény maradjon.

    3

    Egy kanál vagy habzsák segítségével formázz kis halmokat a sütőpapírra a habból.

    A habzsák segítségével szebb, egyenletesebb habcsókokat készíthetsz.

    4

    Süsd a habcsókokat 90-100°C-on 1,5-2 órán keresztül, amíg teljesen megszáradnak.

    A sütési idő függ a habcsókok méretétől és a sütő teljesítményétől. Fontos, hogy alacsony hőfokon szárítsd őket, ne süsd. A sütő ajtaját hagyd résnyire nyitva, hogy a pára távozhasson.

    5

    Közben verd fel a tejszínt kemény habbá, és keverd bele a gesztenyepürét, hogy krémes állagot kapj.

    A tejszín legyen jól lehűtve, hogy könnyebben felverhető legyen. A gesztenyepürét óvatosan forgasd bele, hogy a tejszínhab ne törjön össze.

    6

    A megszáradt habcsókokat hagyd teljesen kihűlni, majd ragassz össze két habcsókot a gesztenyés krémmel.

    A habcsókokat csak akkor ragaszd össze, ha teljesen kihűltek, különben megolvad a krém.

    7

    Szórd meg a habcsókok tetejét csokoládé reszelékkel, és tálald azonnal.

    A habcsókokat tárold légmentesen záródó dobozban, hogy ropogósak maradjanak.