Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy 22 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral.
A sütőpapírt a tortaforma aljára vágd körbe, így pontosan illeszkedik.
Egy tálban keverd össze a darált diót, a mandulalisztet, az eritritet és a gluténmentes sütőport.
A mandulalisztet szitáld át, hogy ne legyenek benne csomók.
Egy másik tálban habosítsd fel a tojásokat, majd keverd bele a kókuszolajat és a vanília kivonatot.
A tojásokat legalább 3-4 percig habosítsd, hogy a tészta könnyű legyen.
Lassan forgasd össze a száraz és nedves hozzávalókat, hogy egynemű tésztát kapj.
Ne keverd túl a tésztát, mert kemény lesz a végeredmény.
Öntsd a tésztát az előkészített formába, és süsd 25-30 percig, majd hagyd teljesen kihűlni.
Tűpróbával ellenőrizd, hogy a torta megsült-e. Ha a tűre ragad a tészta, süsd még pár percig.
A kihűlt tortát vágd ketté vízszintesen, és töltsd meg cukormentes tejszínhabbal.
A tortát csak teljesen kihűlve vágd ketté, különben könnyen morzsálódik.
Vond be a torta tetejét és oldalát tejszínhabbal, majd díszítsd diószemekkel.
A tejszínhabot felhasználás előtt jól hűtsd le, hogy könnyebben felverhető legyen.
Hűtsd a tortát legalább 1 órán át tálalás előtt, hogy az ízek összeérjenek.
A tortát hűtőben tárold, hogy a tejszínhab ne olvadjon meg.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.