Gluténmentes diótorta tálalva

Gluténmentes diótorta

A gluténmentes diótorta a könnyű és ízletes desszertek egy tökéletes példája. A dió gazdag íze és a cukormentes összetevők teszik igazán egészségessé és különlegessé ezt a tortát. Ideális választás családi összejövetelekre, vagy bármilyen alkalomra, ahol a gluténmentes alternatívák előnyösek. A mandulaliszt és a darált dió kombinációja különleges textúrát és gazdag ízt ad a tortának.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
1700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
200 g Darált dió
100 g Mandulaliszt
100 g Eritrit
4 db Tojás
100 g Kókuszolaj
10 g Sütőpor (gluténmentes)
5 ml Vanília kivonat
200 ml Tejszínhab (cukormentes)
50 g Diószemek (díszítéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy 22 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral.

    A sütőpapírt a tortaforma aljára vágd körbe, így pontosan illeszkedik.

    2

    Egy tálban keverd össze a darált diót, a mandulalisztet, az eritritet és a gluténmentes sütőport.

    A mandulalisztet szitáld át, hogy ne legyenek benne csomók.

    3

    Egy másik tálban habosítsd fel a tojásokat, majd keverd bele a kókuszolajat és a vanília kivonatot.

    A tojásokat legalább 3-4 percig habosítsd, hogy a tészta könnyű legyen.

    4

    Lassan forgasd össze a száraz és nedves hozzávalókat, hogy egynemű tésztát kapj.

    Ne keverd túl a tésztát, mert kemény lesz a végeredmény.

    5

    Öntsd a tésztát az előkészített formába, és süsd 25-30 percig, majd hagyd teljesen kihűlni.

    Tűpróbával ellenőrizd, hogy a torta megsült-e. Ha a tűre ragad a tészta, süsd még pár percig.

    6

    A kihűlt tortát vágd ketté vízszintesen, és töltsd meg cukormentes tejszínhabbal.

    A tortát csak teljesen kihűlve vágd ketté, különben könnyen morzsálódik.

    7

    Vond be a torta tetejét és oldalát tejszínhabbal, majd díszítsd diószemekkel.

    A tejszínhabot felhasználás előtt jól hűtsd le, hogy könnyebben felverhető legyen.

    8

    Hűtsd a tortát legalább 1 órán át tálalás előtt, hogy az ízek összeérjenek.

    A tortát hűtőben tárold, hogy a tejszínhab ne olvadjon meg.