Készítsd elő a hozzávalókat: mérd ki a lisztet, cukrot, és a vajat hagyd szobahőmérsékleten felmelegedni.
A szobahőmérsékletű vaj sokkal könnyebben habosítható, ami fontos a torta állagának szempontjából.
Egy tálban keverd habosra a vajat a cukorral, majd egyenként add hozzá a tojásokat, miközben folyamatosan kevered.
Keverd a vajat és a cukrot legalább 5 percig, amíg könnyű és habos nem lesz. Ez biztosítja, hogy a torta puha és levegős legyen.
Szitáld bele a gluténmentes lisztet és a sütőport a tojásos keverékbe, majd add hozzá a vanília kivonatot és a tejet. Keverd simára a masszát.
A gluténmentes lisztet szitálva elkerülheted a csomók kialakulását, és a tészta könnyebb lesz.
Oszd szét a tésztát három egyenlő részre, és színezd meg őket különböző árnyalatú ételszínezékkel, hogy ombre hatást érj el.
Használj gél állagú ételszínezéket, mert az nem változtatja meg a tészta állagát, mint a folyékony színezékek.
Öntsd az első tésztaréteget egy kivajazott, sütőpapírral bélelt tortaformába, és süsd 180°C-on 15 percig. Ismételd meg a folyamatot a többi színes réteggel.
A vékony tésztarétegek gyorsan sülnek, ezért figyelj rá, hogy ne égjenek meg. Ha a tetejük gyorsan barnul, takard le alufóliával.
Amíg a tortalapok hűlnek, készítsd el a krémet: verd fel a tejszínt kemény habbá, majd keverd össze a mascarponéval és a porcukorral.
A mascarponét előtte vedd ki a hűtőből, hogy kicsit lágyabb legyen, így könnyebben elkeveredik a tejszínhabbal.
A kihűlt tortalapokat rétegezd egymásra, minden réteget kenj meg a mascarponés krémmel. Ügyelj arra, hogy a krém egyenletes legyen.
A tortalapokat teljesen hűtsd ki, mielőtt megkened őket a krémmel, különben a krém megolvadhat.
A torta külsejét is vond be a krémmel, majd hűtsd legalább 2 órán keresztül, hogy az ízek összeérjenek és a krém megszilárduljon.
A tortát hűtés előtt érdemes letakarni folpackkal, hogy ne száradjon ki a krém.
Tálalás előtt díszítsd a tortát ételszínezékkel, ehető virágokkal, vagy cukorgyöngyökkel, ha szeretnéd.
A díszítéshez használj ehető ragasztót, hogy a díszek biztosan a helyükön maradjanak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.