Gluténmentes palacsinta frissen sütve

Gluténmentes palacsinta

A palacsinta a világ egyik legnépszerűbb desszertje, azonban a gluténérzékenyek számára a hagyományos verzió nem megfelelő. Ez a gluténmentes palacsinta recept egy tökéletes alternatíva, amely ugyanolyan finom és puha, mint az eredeti változat. A gluténmentes lisztkeverék használatával könnyed, légies tésztát kapunk, amely jól harmonizál bármilyen töltelékkel. Ez a recept kiváló választás reggelire, desszertként vagy akár egy gyors, édes fogásként is, amelyet bátran fogyaszthatnak gluténmentes diétát követők is.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
560 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Gluténmentes lisztkeverék
2 db Tojás
250 ml Tej
100 ml Szódavíz
20 g Kristálycukor
1 csipet
10 g Vaníliás cukor
2 ek. Napraforgóolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagyobb tálban keverd össze a gluténmentes lisztkeveréket, a cukrot, a sót és a vaníliás cukrot.

    A száraz hozzávalók alapos összekeverése biztosítja az egyenletes eloszlást a tésztában.

    2

    Add hozzá a tojásokat, majd fokozatosan öntsd hozzá a tejet és a szódavizet, miközben folyamatosan kevered, hogy csomómentes tésztát kapj.

    A fokozatos adagolás és a folyamatos keverés segít elkerülni a csomók kialakulását. Ha mégis maradnak csomók, szűrd át a tésztát.

    3

    Hagyd pihenni a tésztát 15-20 percig, hogy az összetevők megfelelően összeérjenek és a tészta rugalmasabb legyen.

    A pihentetés során a liszt felszívja a nedvességet, így a palacsinta könnyebben süthető és kevésbé szakad.

    4

    Egy serpenyőt kenj ki kevés olajjal, és forrósítsd fel közepes lángon.

    A serpenyőnek elég forrónak kell lennie ahhoz, hogy a palacsinta ne ragadjon le, de ne legyen túl forró, mert akkor megég.

    5

    Önts egy merőkanál tésztát a serpenyőbe, és egyenletesen oszlasd el. Süsd 2-3 percig, amíg a szélei elkezdenek elválni a serpenyőtől, majd fordítsd meg, és süsd további 1-2 percig.

    Akkor fordítsd meg a palacsintát, ha a tetején buborékok jelennek meg és a szélei aranybarnák.

    6

    Ismételd meg a folyamatot a maradék tésztával, időnként újraolajozva a serpenyőt.

    Ha a serpenyő száraznak tűnik, vagy a palacsinta elkezd ragadni, adj hozzá egy kevés olajat.

    7

    A kész palacsintákat tálald friss gyümölcsökkel, mézzel vagy lekvárral ízlés szerint.

    A melegen tartott palacsinták finomabbak. Ehhez használhatsz egy sütőtálat, amit alacsony hőfokon tartasz.