Egy kis lábasban olvaszd fel a vajat, majd hagyd kihűlni.
A vajat mikróban is felolvaszthatod, de figyelj, hogy ne forrjon fel.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a cukrot és a sót.
A sütőpor segít a gofrit könnyűvé és levegőssé tenni.
Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet és a vaníliakivonatot.
A tojásokat alaposan verd fel, hogy a gofri könnyű legyen.
Öntsd a tojásos keveréket a száraz hozzávalókhoz, majd keverd csomómentesre.
Ne keverd túl a tésztát, mert a gofri kemény lesz. Csak addig keverd, amíg a száraz hozzávalók nedvesek lesznek.
Add hozzá az olvasztott vajat, és keverd simára a tésztát.
A vaj ne legyen túl forró, csak olvasztott, különben megfőzheti a tojást a tésztában.
Melegítsd elő a gofrisütőt, és enyhén kend ki vajjal vagy olajjal.
A gofrisütőnek forrónak kell lennie, mielőtt beleöntöd a tésztát.
Önts egy adag tésztát a gofrisütőbe, és süsd aranybarnára 3-4 perc alatt.
A tészta mennyisége a gofrisütő méretétől függ. Ne töltsd túl a sütőt.
Vedd ki a kész gofribucit, és helyezd rácsra hűlni. Ismételd meg a maradék tésztával.
A rácson hagyva a gofri nem ázik el.
Tálald frissen, vagy töltsd meg kedvenc szendvics hozzávalóiddal.
A gofri buci remekül variálható! Próbáld ki sós feltétekkel, mint sonka, sajt, vagy édes feltétekkel, mint nutella és gyümölcs.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.