A vajat olvaszd meg egy kis lábosban, majd hagyd hűlni szobahőmérsékletűre.
A vaj ne legyen forró, amikor a tésztához adod, mert megfőzheti a tojásokat.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót és a cukrot. Ez biztosítja, hogy a száraz hozzávalók egyenletesen oszoljanak el.
A sütőpor segít, hogy a gofri könnyebb és levegősebb legyen.
Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá az olvasztott vajat és a tejet. Keverd simára, hogy homogén tésztát kapj.
A tojásokat alaposan verd fel, hogy a gofri szép színt kapjon.
Fokozatosan öntsd a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, miközben folyamatosan kevered. Ügyelj arra, hogy ne keverd túl, mert ettől a tészta kemény lehet!
Csak addig keverd, amíg a száraz hozzávalók éppen hogy nedvesek lesznek. A csomók nem bajok!
Melegítsd elő a gofrisütőt és enyhén kend meg vajjal vagy olajjal, hogy ne ragadjon le a tészta.
Használhatsz sütőspray-t is a gofrisütő bekenéséhez.
Önts egy adag tésztát a gofrisütőbe, majd süsd aranybarnára, körülbelül 3-5 percig. Az idő a sütő teljesítményétől függően változhat.
Ne nyisd ki a gofrisütőt sütés közben, mert a gofri összeeshet.
Vedd ki a kész gofrit, majd hagyd kicsit hűlni egy rácson, hogy rugalmasabb maradjon a feltekeréshez.
A rácson hűlés segít elkerülni, hogy a gofri alja bepárásodjon.
A bacont süsd ropogósra egy serpenyőben, majd itasd le róla a felesleges zsiradékot papírtörlő segítségével.
A bacont sütőben is sütheted, így egyenletesebben ropogós lesz.
A tojásokat készítsd el rántottaként egy kevés vajon, majd ízlés szerint sózd és borsozd.
A rántottát ne süsd túl, hogy puha és krémes maradjon.
Vágd fel a paradicsomot és az avokádót vékony szeletekre.
Az avokádót közvetlenül a felhasználás előtt vágd fel, hogy ne barnuljon meg.
Helyezz egy gofrit egy tiszta felületre, majd rétegezd rá a rántottát, a sült bacont, a reszelt sajtot, az avokádót és a paradicsomot.
A töltelék mennyiségét ízlés szerint variálhatod, de ne tegyél túl sokat, mert nehéz lesz feltekerni.
Szórd meg friss korianderrel és kenj egy kis tejfölt a töltelékre az extra krémességért.
Ha nem szereted a koriandert, petrezselyemmel helyettesítheted.
Óvatosan tekerd fel a gofrit, hogy burrito formát kapjon. Ha szükséges, egy fogpiszkálóval rögzítheted.
A gofrit óvatosan tekerd fel, nehogy eltörjön. Ha nagyon száraz, picit nedvesítsd meg vízzel, hogy rugalmasabb legyen.
Tálald frissen, esetleg egy kis extra tejföllel vagy salsa szósszal.
A burrito mellé kínálhatsz csípős szószt is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.