A vajat olvaszd meg egy kis lábosban, majd hagyd hűlni szobahőmérsékletűre.
A vaj ne legyen forró, amikor a tésztához adod, mert megfőzheti a tojásokat.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót és a cukrot, hogy a száraz hozzávalók egyenletesen oszoljanak el.
A lisztet érdemes átszitálni, hogy elkerüld a csomókat a tésztában.
Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá az olvasztott vajat, a vaníliát és a tejet. Keverd simára, hogy homogén tésztát kapj.
A vaj ne legyen túl forró, amikor hozzáadod a tojásokhoz, mert megfőzheti azokat. Hagyd kicsit hűlni.
Fokozatosan öntsd a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, miközben folyamatosan kevered. Ügyelj arra, hogy ne keverd túl, mert ettől a tészta kemény lehet!
A tésztát csak addig keverd, amíg a száraz hozzávalók éppen hogy nedvesek lesznek. A csomók nem bajok!
Melegítsd elő a gofrisütőt és enyhén kend meg vajjal vagy olajjal, hogy ne ragadjon le a tészta.
A gofrisütőnek forrónak kell lennie, mielőtt a tésztát beleöntöd.
Önts egy adag tésztát a gofrisütőbe, és szórd meg az étcsokoládé- és fehér csokoládé darabokkal.
A csokoládédarabokat egyenletesen szórd el a tésztában.
Süsd aranybarnára, körülbelül 5-7 percig, vagy amíg a gofri kívül ropogós, belül pedig puha marad.
A sütési idő a gofrisütő típusától függően változhat.
Vedd ki a kész gofrit, és hagyd pár percig hűlni egy rácson.
A rácson hűlés segít elkerülni, hogy a gofri alja bepárásodjon.
Locsold meg karamellszósszal, majd szórd meg pörkölt dióval és aprított pisztáciával az extra ízélményért.
A dió és a pisztácia helyett használhatsz más magvakat is.
Tálald tejszínhabbal a tetején, és élvezd a különleges gofrit.
A tejszínhab helyett kínálhatsz vaníliafagylaltot is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.