A gombát tisztítsd meg és szeleteld fel. A paprikát és a hagymát is apró kockákra vágd.
A gombát ne mosd meg vízben, mert felszívja a vizet. Használj egy nedves törlőkendőt a tisztításhoz.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd add hozzá a hagymát és a paprikát. Pirítsd őket pár percig, amíg megpuhulnak.
A paprikát és a hagymát közepes lángon pirítsd, hogy ne égjenek meg, de mégis megőrizzék a színüket.
Ezután add hozzá a gombát, és pirítsd tovább, amíg a gomba levet ereszt és megpuhul. Sózd és borsozd.
Ha a gomba túl sok levet enged, egy kicsit magasabb hőfokon pirítsd, hogy elpárologjon a felesleges víz.
A tojásokat egy tálban verdd fel, majd add hozzá a tejfölt és keverd össze.
A tejföl lágyítja az omlettet, és gazdagabb ízt ad neki.
A felvert tojásokat öntsd rá a serpenyőben lévő gombás-paprikás keverékre, és hagyd, hogy a tojás körülbelül 2-3 perc alatt megfőjön.
A tojásokat ne keverd meg, hanem hagyd, hogy a szélek megszilárduljanak. Ha szükséges, finoman rázd meg a serpenyőt, hogy az omlett ne ragadjon le.
Amikor a tojás teljesen megszilárdult, óvatosan hajtsd félbe az omlettet, és tálald azonnal.
Ha szeretnéd, a tálalás előtt még egy kis friss fűszert, például petrezselymet szórhatsz rá.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.