Gombás omlett paprikával, finom aranybarna omlettet tálalva

Gombás omlett paprikával

A gombás omlett egy klasszikus étel, amely gyorsan elkészíthető, és mindig ínycsiklandó reggelit vagy könnyű vacsorát kínál. A gomba és a paprika remekül kiegészítik a tojás ízét, miközben a tejföl krémességet ad az ételnek. Ez a recept különösen népszerű azok körében, akik szeretnék gyorsan, de táplálóan megkezdeni a napjukat. Az omlett az étkezés alapja lehet, de bármikor élvezhető snack vagy könnyű főétel is.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Gomba
4 db Tojás
1 db Piros paprika
1 db Hagyma
2 ek. Olaj
0.5 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Tejföl

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A gombát tisztítsd meg és szeleteld fel. A paprikát és a hagymát is apró kockákra vágd.

    A gombát ne mosd meg vízben, mert felszívja a vizet. Használj egy nedves törlőkendőt a tisztításhoz.

    2

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd add hozzá a hagymát és a paprikát. Pirítsd őket pár percig, amíg megpuhulnak.

    A paprikát és a hagymát közepes lángon pirítsd, hogy ne égjenek meg, de mégis megőrizzék a színüket.

    3

    Ezután add hozzá a gombát, és pirítsd tovább, amíg a gomba levet ereszt és megpuhul. Sózd és borsozd.

    Ha a gomba túl sok levet enged, egy kicsit magasabb hőfokon pirítsd, hogy elpárologjon a felesleges víz.

    4

    A tojásokat egy tálban verdd fel, majd add hozzá a tejfölt és keverd össze.

    A tejföl lágyítja az omlettet, és gazdagabb ízt ad neki.

    5

    A felvert tojásokat öntsd rá a serpenyőben lévő gombás-paprikás keverékre, és hagyd, hogy a tojás körülbelül 2-3 perc alatt megfőjön.

    A tojásokat ne keverd meg, hanem hagyd, hogy a szélek megszilárduljanak. Ha szükséges, finoman rázd meg a serpenyőt, hogy az omlett ne ragadjon le.

    6

    Amikor a tojás teljesen megszilárdult, óvatosan hajtsd félbe az omlettet, és tálald azonnal.

    Ha szeretnéd, a tálalás előtt még egy kis friss fűszert, például petrezselymet szórhatsz rá.