Gombás omlett paradicsommal, friss petrezselyem díszítéssel

Gombás omlett paradicsommal

A gombás omlett egy klasszikus, tápláló étel, amit minden reggelire ideális választásnak találhatunk. A friss gomba és a paradicsom kombinációja nemcsak ínycsiklandó, hanem tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal is. A friss petrezselyem adja meg azt a különleges frissességet, amitől az étel igazán finommá válik. A gombás omlett története a francia konyháig vezethető vissza, ahol az omlettek már évszázadok óta népszerűek. Ma már a világ minden táján készítik, és sokféleképpen variálható, a saját ízlésünknek megfelelően.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
4 db Tojás
150 g Friss gomba
2 db Paradicsom
1 ek. Vaj
1 ek. Olívaolaj
0.5 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors
1 ek. Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A gombát tisztítsd meg, és szeleteld fel vékonyan. A paradicsomot vágd kockákra. Készítsd elő a többi hozzávalót, beleértve a tojásokat is.

    A gombát ne áztasd vízben, inkább töröld át egy nedves ruhával, hogy ne veszítsen el a tápanyagából és az ízéből.

    2

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat és a vajat közepes lángon. Add hozzá a szeletelt gombát, és pirítsd meg 5-6 perc alatt, amíg a gomba enyhén megpirul.

    A gombát nem szabad túlfőzni, mert akkor elveszíti a szép textúráját. Ha a gomba levet enged, ne ijedj meg, ez természetes!

    3

    Miután a gomba megpirult, add hozzá a paradicsomot, sót és borsot. Keverd össze, és főzd tovább 2-3 percig, hogy a paradicsom felpuhuljon.

    A paradicsom hozzáadása után ne főzd túl, hogy ne veszítse el friss ízét és textúráját.

    4

    A tojásokat törd fel egy tálban, és jól verd fel. Öntsd a tojást a serpenyőbe a gombás-paradicsomos keverék tetejére.

    A tojásokat ne verd túl erősen, hogy ne veszítsenek el a levegősségükből. Ha a serpenyő túl kicsi, inkább két részre oszthatod a keveréket.

    5

    Főzd alacsony hőmérsékleten 5-7 percig, amíg az omlett alja szépen megszilárdul. Ha szükséges, tálalás előtt egy spatulával óvatosan megforgathatod, hogy a teteje is megpiruljon.

    Ne próbáld meg gyorsan megfordítani az omlettet, ha nem vagy biztos benne, hogy elég kemény. Inkább főzd lassan.

    6

    Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel, és ízlés szerint még egy csipetnyi sóval és borssal.

    A petrezselyem frissességet ad az omlettnek, és szép színfoltot is biztosít.