Gomoku udon tálban tálalt udon tészta csirkehússal és zöldségekkel, szójaszószos alaplében

Gomoku udon (zöldségekkel és hússal)

A Gomoku udon a japán konyha egyik gazdag és ínycsiklandó ételének számít, amely zöldségekkel és hússal van gazdagítva. Az étel származása a Kanto régióból ered, ahol a különféle húsok és friss zöldségek felhasználása jellemző. A tészta és a gazdag szójaszószos alaplé együtt alkotják a tökéletes egyensúlyt, miközben a tészta jól magába szívja az ízeket.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Udon tészta
150 g Csirkehús
1 db Sárgarépa
100 g Tök
50 g Gomba (pl. shiitake)
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Mirin
1 tk. Cukor
1 szál Zöldhagyma
1 tk. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzd meg az udon tésztát forró, sós vízben a csomagoláson található utasítások szerint. Ha elkészült, szűrd le, és tedd félre.

    A tésztát hideg víz alatt öblítsd le, hogy ne ragadjon össze, és megőrizzük a textúráját.

    2

    A csirkehúst vágd fel apró darabokra, és pirítsd meg egy serpenyőben, amíg enyhén megpirul. Ha szükséges, adj hozzá egy kis olajat.

    A csirkehúst ne süsd túl, hogy megmaradjon a szaftossága.

    3

    A sárgarépát és a tököt hámozd meg és vágd fel vékony szeletekre. A gombát szeld fel apró darabokra.

    A zöldségek mérete hasonló legyen, így egyenletesebben főnek meg.

    4

    A zöldségeket és a gombát tedd a serpenyőbe a csirkehússal, és pirítsd őket néhány percig, amíg megpuhulnak.

    A zöldségek könnyen elveszíthetik frissességüket, így ne főzd őket túl sokáig.

    5

    Készítsd el a szójaszószos szószt. Keverj össze 2 evőkanál szójaszószt, 1 evőkanál mirint és egy kis cukrot, majd forrald fel, hogy egy gazdag, ínycsiklandó szószt kapj.

    A szójaszósz és mirin kombinációja jól harmonizál a hús és a zöldségek ízével.

    6

    Tedd a főtt udon tésztát egy tálba, öntsd rá a kész szójaszószos szószt, majd szórd meg a tetejét a pirított csirkehússal és zöldségekkel.

    A tészta ízesítésénél a szójaszósz mennyiségét a saját ízlésed szerint módosíthatod.

    7

    Tálald a levest friss, finomra vágott zöldhagymával és szezámmaggal.

    A szezámmag és a zöldhagyma extra ízt és textúrát ad a tálhoz.