Először készítsd el az élesztőt: egy tálban keverd el a meleg vizet és a cukrot, majd morzsold bele az élesztőt. Hagyd állni 10 percig, amíg felfut.
A víz ne legyen túl forró, mert az elpusztítja az élesztőt. A cukor segíti az élesztő felfutását.
Közben egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sót. Amikor az élesztő felfutott, add hozzá az olívaolajat és öntsd a liszthez. Keverd össze, majd gyúrd sima tésztává.
A só ne érintkezzen közvetlenül az élesztővel, mert gátolja a felfutását. A tésztát addig gyúrd, amíg rugalmas és sima nem lesz.
A tésztát pihentesd letakarva 1 órán át, hogy megkeljen. Az ideális hőmérséklet körülbelül 25°C.
A tésztát meleg, huzatmentes helyen pihentesd, hogy a lehető legjobban megkeljen. A letakarás megakadályozza, hogy a tészta kiszáradjon.
Amikor a tészta megkelt, borítsd ki egy lisztezett felületre, és óvatosan nyújtsd ki egy téglalap alakú formára.
A lisztezett felület megakadályozza, hogy a tészta leragadjon. Ne nyújtsd túl vékonyra, mert akkor nem lesz elég levegős.
A tésztára szórd rá a feta sajtot, a zöld olívákat és az friss oregánót. Locsold meg olívaolajjal.
A feta sajtot morzsold rá egyenletesen. A zöld olívákat szeleteld fel, hogy könnyebben eloszoljanak. Ne spórold az olívaolajat, mert az adja az ízét.
Hagyjuk a tésztát még 15 percig pihenni, majd süsd előmelegített 200°C-os sütőben 20-25 percig, amíg a teteje szép aranybarna nem lesz.
A pihentetés segít, hogy a tészta még levegősebb legyen. A sütési idő függ a sütőtől, figyelj rá, hogy ne égjen meg.
Ha kész, hagyd egy kicsit hűlni, majd szeleteld fel és tálald frissen.
A focaccia melegen a legfinomabb. Tálalhatod salátával vagy mártogatóssal.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.