Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, szárított élesztőt, cukrot és sót. Ez lesz a naan tésztájának alapja.
A hozzávalókat alaposan keverd össze, hogy az élesztő egyenletesen eloszoljon a lisztben. Ez segíti a tészta egyenletes kelését.
Add hozzá a joghurtot, langyos vizet és olívaolajat. Gyúrd sima, rugalmas tésztává – ez kb. 10 perc kézi gyúrást igényel.
A víz legyen langyos, ne forró, mert az megöli az élesztőt. A joghurt segít a tésztát puhábbá és ízletesebbé tenni.
Fedd le a tésztát, és hagyd kelni meleg helyen 1 órát, amíg a duplájára nő.
A kelesztéshez ideális hely a sütő, ha csak a világítás van bekapcsolva, vagy egy meleg radiátor közelében.
A megkelt tésztát oszd 6 egyenlő részre, formázz gombócokat, majd nyújtsd oválisra őket enyhén lisztezett felületen.
A gombócokat egyenletesen oszd el, hogy a naanok egyforma méretűek legyenek. Lisztezd meg a nyújtódeszkát, hogy a tészta ne ragadjon le.
A kinyújtott naan egyik felét locsold meg egy kevés mézzel, majd szórd rá a gránátalmamagokat. Ügyelj, hogy ne kerüljön túl közel a széléhez.
A mézet vékonyan kend el, hogy ne áztassa el a tésztát. A gránátalmamagokat egyenletesen szórd el a tésztán.
Hajtsd rá a másik felét, nyomd le finoman, és kissé nyújtsd meg újra, hogy egyenletes legyen.
Óvatosan nyomd le a tésztát, hogy a gránátalmamagok ne essenek ki. A tésztát óvatosan nyújtsd meg, hogy ne szakadjon el.
Egy tapadásmentes serpenyőt forrósíts fel közepes lángon, majd süsd a naanokat oldalanként 1-2 percig, amíg aranybarna foltok jelennek meg rajtuk.
A serpenyő legyen elég forró, de ne égesd meg a tésztát. Ha a naanok túl gyorsan barnulnak, vedd lejjebb a hőfokot.
Még melegen kend meg olvasztott vajjal – ez kiemeli a tészta puhaságát és az ízeket.
A vajat egyenletesen kend el a naanokon, hogy mindenhol puhák és ízletesek legyenek.
Tálald azonnal. A gránátalma savanykás édessége remekül harmonizál a mézes naan lágyságával.
A gránátalmás naant kínálhatod önmagában, de akár joghurtos mártogatóssal is.
Tipp: a gránátalmát mindig frissen szedd ki, és papírtörlőn szárítsd le, hogy sütés közben ne áztassa el a tésztát.
A gránátalma magokat óvatosan távolítsd el, hogy ne sérüljenek, így megőrzik a színüket és ízüket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.