Gránátalmás sajttorta díszítéssel

Gránátalmás sajttorta

A gránátalmás sajttorta elegáns és különleges desszert, amelyet a gyümölcs frissessége és a krémsajt gazdagsága tesz tökéletessé. Az 1900-as évek elején a sajttorta klasszikus amerikai édességgé vált, míg a gránátalma a Közel-Kelet és a mediterrán térség kedvelt gyümölcse. Ez a recept ötvözi a két világ ízeit, hogy egyedülálló desszertet hozzon létre. Tipp: A gránátalmás réteg helyett kipróbálhatod mangó- vagy málnaöntettel is, ha változatosságra vágysz!

Előkészület 30 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 30 perc
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
200 g Keksz alap
100 g Vaj
400 g Krémsajt
200 ml Tejszín
100 g Cukor
15 g Zselatin
50 ml Víz
150 g Gránátalma magok
100 ml Gránátalma lé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Törd össze a kekszet morzsás állagúra, és keverd össze az olvasztott vajjal. Nyomkodd a keveréket egy kapcsos tortaforma aljára, és tedd hűtőbe, hogy megdermedjen.

    A kekszet a legkönnyebben egy zacskóban, sodrófával tudod összetörni. A vaj ne legyen túl forró, csak olvadjon meg, hogy ne áztassa el a kekszet.

    2

    A zselatint áztasd be a vízbe, majd alacsony lángon melegítsd fel, amíg teljesen feloldódik.

    A zselatint hideg vízbe áztasd, majd óvatosan melegítsd fel, hogy ne forrjon, mert elveszítheti a zselésítő képességét.

    3

    A krémsajtot keverd simára a cukorral, majd add hozzá a felvert tejszínt és a zselatint. Alaposan dolgozd össze, hogy sima krémet kapj.

    A krémsajt és a tejszín legyen hideg, hogy könnyen felverhető legyen. A zselatint lassan, több részletben add a krémhez, hogy elkerüld a csomósodást. Ne keverd túl, mert a krém elveszítheti a könnyedségét.

    4

    Öntsd a krémet a kekszes alapra, simítsd el a tetejét, és tedd vissza a hűtőbe legalább 4 órára, hogy megszilárduljon.

    A tortát fedd le folpackkal, hogy ne vegye át a hűtő szagait, és ne száradjon ki a teteje.

    5

    A gránátalma levét enyhén melegítsd meg, és keverd össze egy kis feloldott zselatinnal, hogy szilárdabbá váljon.

    A gránátalmalevet ne forrald, csak melegítsd fel. A zselatint először kevés hideg vízben áztasd be, majd melegítsd fel, és keverd a gránátalmaléhez.

    6

    Amikor a sajttorta megszilárdult, öntsd a gránátalmás réteget a tetejére, és szórd meg gránátalma magokkal díszítésként.

    A gránátalmás réteget óvatosan öntsd a sajttorta tetejére, hogy ne sértsd meg a krémet.

    7

    Tedd vissza a tortát a hűtőbe még egy órára, hogy a gránátalmás réteg is megszilárduljon. Tálalás előtt szeleteld fel és díszítsd extra gránátalma magokkal.

    A tortát szeletelés előtt érdemes egy kicsit a hűtőből kivenni, hogy könnyebben szeletelhető legyen. A kést mártsd forró vízbe, és töröld szárazra szeletelés előtt.