Készítsd el az ananászos tölteléket: hámozd meg és vágd fel kis kockákra az ananászt. Grillezd meg egy serpenyőben, hogy karamellizálódjon és átvegye a grillezés ízét.
Az ananászt egy kevés vajon vagy kókuszolajon is grillezheted, hogy még finomabb legyen.
A mandulalisztet és a porcukrot szitáld át egy tálba, hogy ne maradjanak csomók.
Ez a lépés nagyon fontos a sima macaronhéjak eléréséhez.
Verj kemény habot a tojásfehérjéből, majd fokozatosan add hozzá a kristálycukrot. A habnak szilárdnak kell lennie, és a csúcsoknak meg kell maradniuk.
A tojásfehérje legyen szobahőmérsékletű, és használj egy csipet sót a habveréshez, hogy stabilabb legyen a hab.
Óvatosan keverd bele a mandulalisztet és a porcukrot a tojásfehérjébe. Az elegyet ne keverd túl, hogy megőrizze a habosságát.
A keverésnél alulról felfelé haladj, és csak addig keverd, amíg a száraz és nedves összetevők éppen össze nem állnak.
Habzsákba töltsd a tésztát, majd formázz kis korongokat egy sütőpapírral bélelt tepsire.
A korongok legyenek egyforma méretűek, hogy egyenletesen süljenek meg.
Hagyd a tésztát pihenni 30 percig, hogy megszilárduljon a teteje, mielőtt a sütőbe teszed.
A pihentetés során kialakul egy vékony hártya a macaronok tetején, ami segít a 'láb' kialakulásában sütés közben.
Közben előmelegítjük a sütőt 150°C-ra. Süsd a macaront 12-15 percig, majd hagyd teljesen kihűlni.
A sütési idő sütőfüggő, ezért figyelj rá, hogy ne égjenek meg a macaronok. Ha szükséges, csökkentsd a hőmérsékletet.
A fehér csokoládét olvaszd fel, majd keverd bele a tejszínt, hogy sima és krémes állagot kapj.
A fehér csokoládét vízgőz felett vagy mikrohullámú sütőben olvaszd fel, ügyelve arra, hogy ne égjen meg.
Miután az ananász grilleződött és karamellizálódott, add hozzá a fehér csokoládés krémhez, és keverd jól össze.
A grillezett ananászt hagyd kihűlni, mielőtt a krémhez adod.
Miután a töltelék egyenletes, tedd a hűtőbe 10-15 percre, hogy kissé megszilárduljon.
A hűtés segít abban, hogy a töltelék ne folyjon ki a macaronokból.
Amikor a macaronok kihűltek, a krémes ananászos tölteléket kanalazd az egyik felükre, majd helyezd rá a másik felét.
Használj habzsákot a töltelék felviteléhez, így egyenletesebb lesz.
Hagyd a kész macaronokat hűtőben pihenni legalább 1-2 órán át, hogy az ízek összeérjenek.
A pihentetés után a macaronok íze sokkal intenzívebb lesz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.