Vágd a padlizsánt hosszában vékony szeletekre, locsold meg olívaolajjal, és szórd meg fokhagyma porral, sóval és borssal. Grillezd forró serpenyőben 3-4 percig mindkét oldalon, amíg megpuhul és szép grillcsíkok jelennek meg rajta.
A padlizsánt szeletelés után sózd be, hagyd állni 15-20 percig, majd töröld szárazra. Ezzel eltávolítod a keserű ízét.
Főzd meg a quinoát az utasítások szerint, majd hagyd hűlni.
A quinoát főzés előtt alaposan öblítsd át, hogy eltávolítsd a saponinokat, amik keserű ízt adhatnak neki.
Pirítsd meg a csicseriborsót egy serpenyőben kevés olívaolajon, és ízesítsd sóval és borssal.
A pirítás előtt szárítsd meg a csicseriborsót, hogy ropogósabb legyen.
Mosd meg a spenótot, és óvatosan forgasd össze egy kevés citromlével és olívaolajjal.
A spenótot alaposan mosd meg, hogy eltávolítsd a homokot.
Egy mély tálban rendezd el a grillezett padlizsánszeleteket, a főtt quinoát, a párolt spenótot, a pirított csicseriborsót, és a szeletelt avokádót. Szórd meg szezámmaggal és aprított petrezselyemmel.
Az avokádót csak közvetlenül tálalás előtt szeleteld fel, hogy ne barnuljon meg.
Tálalás előtt locsold meg friss citromlével, és ízlés szerint adj hozzá még olívaolajat. Az étel azonnal fogyasztható.
A citromlé segít megőrizni az avokádó színét és friss ízt ad az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.