A tofut vágd vastagabb szeletekre, és itasd le róla a nedvességet konyhai papírtörlővel.
A vastagabb szeletek kevésbé törnek és jobban megtartják a formájukat grillezés közben. A nedvesség eltávolítása segít a tofunak jobban megpirulni.
Készítsd el a pácot: keverd össze a szójaszószt, mézet (vagy agavé szirupot), reszelt gyömbért, aprított fokhagymát, paprikapelyhet, szezámolajat, lime levét, sót és borsot.
A pácot kóstold meg, és ízesítsd saját ízlésed szerint. Ha szereted a csípőset, adhatsz hozzá több paprikapelyhet vagy chili szószt.
Helyezd a tofu szeleteket a pácba, és hagyd állni 15-20 percig, hogy jól átjárja az íz.
Minél tovább pácolod a tofut, annál ízletesebb lesz. Akár egy éjszakán át is pácolhatod a hűtőben.
Forrósíts fel egy grillserpenyőt vagy grillezőlapot, és süsd a tofu szeleteket oldalanként 3-4 percig, amíg aranybarna csíkok jelennek meg rajtuk.
Ne mozgassuk a tofut amíg az egyik oldala meg nem pirult, különben letapadhat. A grillserpenyő legyen elég forró, hogy szép csíkok jelenjenek meg a tofun.
A maradék pácot forrald fel egy kis lábosban, és használd mártásként a tofu mellé.
A pácot forrald fel, hogy besűrűsödjön és biztonságosan fogyasztható legyen. Vigyázz, hogy ne égesd oda.
Tálaláskor szórd meg a grillezett tofut friss korianderrel, és kínáld mellé a fűszeres szószt.
Tálaláskor kínálhatsz mellé rizst vagy más köretet is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.